Robertsson: "Det är inte okej"

Bert Robertsson kunde inte dölja sin besvikelse efter tunga förlusten mot Örebro. "Vi gav bort en hel del mål", sa LHC-tränaren.

Linköpings kommun 17 oktober 2019 22:16

Omskrivna nyförvärvet Patrik Lundh gjorde sitt första mål för säsongen och Linköping HC ledde med 2–0 i hemmamötet med Örebro inför storpubliken i Saab arena.

Så långt allt väl.

Men sen. . . ja, vad hände sen?

– Vi spelade riktigt fin hockey i första perioden och tog ledningen med två mål i den andra. Då var det som att vi växlade över och blev slarviga. Kanske oödmjuka, jag vet inte. Men vi föll ifrån vårt koncept och det är inte okej. Vi blev jättehårt straffade för det, sa Bert Robertsson.

 

Flera av baklängesmålen påminde om varandra och inte minst var tidigare så starka backparet med Jonas Holös och Max Lindroth olyckligt inblandad i ett par av dem.

– Vi hade en jättebra matchplan, men gjorde inte det som vi bestämt oss för att göra och gav bort en hel del mål. Mer disciplin krävs. Speciellt när vi faktiskt leder, sa Robertsson.

Kände du själv att slarvet låg där och lurade?

– Lite var det den känslan som smög sig på. Jag vet inte hur det var för övriga i båset, men jag upplevde det så. Nu kom 1–2 snabbt, men efter det hade vi några sekvenser där det blev för showigt i stället för rakt och distinkt som faktiskt varit framgångsrikt för oss i de matcher som vi vunnit. 

– Vi gjorde ett desperat försök att vrida tillbaka matchen, men det blev förödande med 2–4. Även där borde vi kunna göra saker bättre. Tyvärr.

 

Samtidigt som LHC deppade var det desto muntrare miner i bottentippade Örebro som tog sin femte raka seger och biter sig fast i toppen.

Vem hade trott det?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Ishockey

LHC:s nya stjärna: "Jag har en väldigt bra känsla"

Ishockey

Junland: "Bert och jag kan säkert bli sura på varandra"

Linköping

Polisen om uppgifterna: Vi tar dem med oss

Ljungsbro

Beskedet: Då öppnas kanalen vid Ljungsbro igen

Linköping

Ung person på sparkcykel blev påkörd av bil

Visa fler