LHC siktar högt: "Vi kommer att chocka många"

Tredje gången gillt. Det är i alla fall vad LHC-damerna hoppas på. "Jag tror att vi kommer chocka många med produktionen framåt", konstaterar forwarden Pernilla Winberg.

Stockholms kommun 9 september 2019 14:00

Två raka finalförluster, i avgörande matcher, mot Luleå. Det hindrar dock inte ett nybyggt LHC, som de flesta andra lagen, att tro på sig själva. 

– Självklart har vi sikte på revansch efter de två tidigare åren. Jag tror att vi vinner SM-guldet. Det är dags igen nu, log tränaren Madeleine Östling.

Ett par nyheter droppades också när de tio SDHL-lagen mötte media på upptaktsträffen inför fredagans fulla premiäromgång.

Bland annat presenterades en helt ny huvudsponsor – transportföretaget DHL – till ligan. Det är första gången SDHL lyckats ro hem ett lukrativt sponsorskontrakt och enligt TT är avtalet värt ett sjusiffrigt miljonbelopp.

– Det här har varit prioritet under en lång tid. För oss betyder det jättemycket och vi får en starkare ekonomisk muskel som öppnar möjligheter. DHL har aktivt visat att de vill göra något för att förändra det som länge varit en mansdominerad idrott, och det tror jag att vi kan uppnå tillsammans, sa Angelica Lindeberg, kommersiell chef på SDHL.

Östling välkomnar varmt förändringen och nämner också det nya TV-avtalet där samtliga matcher kommer att sändas i SVT och Cmore.

– Allt det här innebär att vi kan ta vidare steg i utvecklingen för att ligan och spelarna ska få det bättre. Det är jättepositivt. Ju mer man syns, ju mer finns man, och vi har alltid vetat att det finns en efterfrågan som är större än vissa tror.

Störst reaktion under varje lags tid på scen blev annars när fjolårets överlägsna nästjumbo SDE tippade sig själv som svenska mästare.

– Vi är som ett helt nytt lag. Flera spelare har anslutit och till skillnad från förra säsongen, när vi avslutade med knappt en halv laguppställning, så har vi en full trupp nu, sa tränaren Shane Warschaw.

SDE möter just LHC i premiären och Medeleine Östling ger sin syn på saken:

– Egentligen är det inget konstigt. Alla vill vinna ligan och det är många som tycks ha steppat upp rejält. Jag tror serien kommer att bli jämnare än tidigare.

Till skillnad från flera andra storsatsande lag som Luleå, Brynäs, HV71 och Modo har LHC tappat ett helt koppel av tongivande spelare. En som däremot är kvar är landslagsveteranen Pernilla Winberg – och hon är inte orolig.

– På pappret har vi tappat väldigt många poäng, ja. Däremot har vi också fått in väldigt många bra spelare, som inte spelat i Sverige innan. Jag tror verkligen att vi kommer chocka många skeptiker med produktionen framåt.

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Samhälle och välfärd

Strömlöst på Södermalm

Olyckor, katastrofer

Ministörning tros ligga bakom elstrul på Tele2

Fotboll

Junior tillbaka – men missnöjd: "Vi är slow"

Fotboll

Billborn efter nya tappet: "Går troll"

Ishockey

Ekman-Larsson: "Masken blev en väckarklocka"

Visa fler