Misstänkt farligt föremål var discolampor

Vid lunchtid spärrades ett område på LiU av, efter att ett misstänkt farligt föremål hittats. Men föremålet visade sig snart vara ett par ofarliga discolampor.

Linköpings kommun 12 september 2019 15:26

Mitt i lunchruschen på torsdagen utrymdes kårhuset Kårallen på universitetsområdet i Valla. Ett område kring byggnaden spärrades av. Anledningen var att ett misstänkt farligt föremål upptäckts i en brevlåda på baksidan av huset.

 

Förutom flera polispatruller var även räddningstjänst och ambulans på plats. Efter att ha sett bilder på föremålet valde även nationella bombskyddet att åka från Stockholm till Linköping. 

–  Vi har samlat ihop vår krisledning och har direktkontakt med polisen just nu. Vi är beredda att utrymma fler byggnader om det behövs, sa universitetsdirektören Kent Waltersson strax innan 14.

 

Studenterna Mattis Falkeborn och Philip Sävenhed, som pluggar till civilekonom, skulle äta lunch i Kårallen när brandlarmet gick. 

–  Vi fick gå ut och käka någon halvtaskig vegetarisk lunch istället. Min cykel står innanför området, säger Philip Sävenhed.

Strax efter 14 meddelade polisen att det misstänkta farliga föremålet vara blinkande discolampor. 

Under en tidigare fest på universitetet hade ett stort antal dioder använts runt ett hus på Valla. En student slängde en del av lamporna i vad han själv trodde var en papperskorg.

– Efter att han läst beskrivningen i media tog han kontakt med polisen. Eftersom han kunde peka ut platsen där han slängt dioderna kunde vi öppna brevlådan. Den var felplacerad, den skulle inte vara där, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Frida Glenning Ströberg

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Krönika

Nu är det upp till dig, Robertsson

Linköping

Personbil körde in i lyktstolpe

Linköping

Efter mopedolyckan –till sjukhus med livshotande skador

Fotboll

Ny missräkning för City i jakten på superettan

Fotboll

Betygen: Här är Citys bästa i 1-1-matchen mot Torns IF

Visa fler