Robertssons pudel efter stora irritationen

Bert Robertsson rasade på domslutet som avgjorde matchen mot Malmö – men ångrade sig efteråt. "Nu har jag sett bilder som visar att det var mål", säger LHC-tränaren till Sporten.

Linköpings kommun 5 oktober 2019 17:50

För det första: tack vare hårt jobb och starkt målvaktsspel av Jonas Gustavsson lyckades hårt pressade Linköping HC ta en poäng i hemmamötet med Malmö. Det var 1–1 vid full tid och sedan avgjorde på straffar sedan både Konstantin Komarek och Johan Olofsson nätat.

1–2 i Saab arena och därmed är LHC ny jumbo i tabellen.

Komareks straffmål såg till en början tveksamt ut och fick Bert Robertsson att rasa på presskonferensen efteråt. Han hävdade att pucken aldrig var över linjen och sa:

– Första straffen var inte i mål och att inte videogranska det, det är inte okej. För oss är det uppenbart när vi tittar på bilderna. Vi håller på och krigar utav helvete för att ta poäng och har killar som offrar allt de har. Och så kan man inte videogranska den straffen. Det är inte på rätt nivå. Sen kanske vi inte hade vunnit ändå, men det är en annan sak.

Men efter avklarad presskonferens var Robertsson inne för att diskutera situationen med domarduon Mikael Andersson och Rickard Magnusson – och fick då se bilder som visade att han var fel ute.

– Ja, pucken var inne. Nu har jag sett nya bilder som bevisar motsatsen till vad vi hävdade först. Fram kameran uppifrån syns det tydligt. Bilderna jag såg från början gick att tolka på ett annat sätt och. . . ja, jag hade fel, sa LHC-tränaren till Sporten.

Inför 5 200 åskådare – det lät som betydligt fler den här gången också – var det alltså oavgjort vid full tid och förlängning. I straffläggningen missade LHC båda sina försök genom Jaakko Rissanen och Mikael Frycklund. Formstarka Malmö tog en ny seger medan läget för LHC blir alltmer utsatt.

Det var en till största delen jämn match mellan två lag som spelade fysiskt och aggressivt. LHC kämpade hårt och visade bra inställning, men var för uddlöst framåt för fler mål.

– De två första perioderna var ganska jämna, med ett litet övertag för oss. I den tredje blev vi tyvärr mer rädda om poängen än att gå för att vinna, sa Bert Robertsson.

LHC-centern Mikael Frycklund blev utvisad efter att, omedvetet eller inte, ha åkt på en tappad Malmöhandske och då passade gästerna på att ta ledningen genom Marcus Björk. Kvitteringen kom även den i numerärt överläge, om än i fem mot tre. Framspelad av Andrew Gordon och Joe Whitney satte Max Lindroth pucken bakom Lars Volden.

LHC jobbade hårt, täckte upp för varandra och hade bättre koll på defensiven jämfört med flera tidigare matcher. Framåt skapades också en del, men det saknades spets och effektivitet. Malmö dominerade tredje perioden, men utan att för den skull skapa massor med chanser.

Jonas Gustavsson klev fram när det behövdes och var stabil och tät i målet.

– Fantastiskt bra, sa Robertsson och gav också extra plus till juniorbacken WIlliam Worge Kreü.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Ishockey

LHC-spelarna som sticker ut – de är bäst tränade

Fotboll

Så går LFC vidare – efter nobben från stjärnan

Ishockey

"Han är inte aktuell för oss just nu"

Linköping

Misstänkte dubbelmördaren omhäktad

Linköping

Åklagaren: Sista förhöret har hållits

Visa fler