Whitney: "Har kommit närmare Bert"

Många spelare saknades på Linköpig HC:s träning. Men Joe Whitney var med – för första gången på länge.

Linköpings kommun 7 november 2019 12:28

– Skönt att vara tillbaka med grabbarna igen. Det kändes viktigt att få en full träning med laget och bygga upp lite självförtroende innan uppehållet över helgen, sa amerikanen efter träningen i Saab arena.

Och?

– Jo, det kändes bra. Styrkan i handen är tillbaka och om coacherna vill är jag definitivt redo att spela i nästa vecka.

31-åringen fick en smäll på handen mot Leksand för snart en månad sedan och har inte varit med sedan dess. Men nu är han friskskriven och om inget oförutsett inträffar längs vägen spelklar till LHC:s hemmamöte med just Leksand på torsdag.

– Jag insåg inte att det var så illa. Det gjorde ont, men jag spelade vidare och tänkte att det skulle räcka med lite is för att få bort värsta smärtan. Men så visade röntgen att det var ett ben i handen som var brutet.

 

Det har inte behövts någon operation, men däremot mycket hård träning. Inte minst långa och monotona skridskoövningar under överinseende av tränaren Bert Robertsson.

– Skador är tyvärr en del av spelet. Man får hålla humöret uppe, jobba hårt och göra det du blir tillsagad att göra. Det var inte roligt, men Bert och jag har i alla fall kommit varandra närmare, säger han och skrattar.

Så här långt har Joe Whitney svarat för fyra poäng på tio matcher och varit ungefär som laget. Upp och ned, men mest ned.

– Viktigt med några vinster på slutet. Allt känns så mycket lättare då. Ibland kan det vara nyttigt att se en och annan match från läktarplats. Nu har vi spelat stabilt i 60 minuter och inte bara i 49. I många matcher är det några dåliga minuter som sänkt oss, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
linköping hc
Ishockey

Agenten: "Fortfarande en möjlighet att han återkommer"

Ishockey

Så tänker LHC träna – efter coronakrisen

Ishockey

Dokument: Dubbel sorg – vi minns LHC:s SM-finaler

Ishockey

Storstjärnan är tillbaka i LHC

Krönika

LHC borde inte få några pengar därifrån

Visa fler
Läs mer!
Fotboll

Klart: Förre ÅFF-målvakten till Linköping City

Ishockey

Förre LHC-tränaren blir kvar i topplaget

Linköping

Valfriheten försvinner - hemtjänsten upphandlas

Linköping

Se bilderna efter nattens storbrand i ladan

Linköping

S: Den som är sjuk vill ha hjälp, inte valfrihet

Visa fler