Chockförlust för LHC i Göteborg

Det var en riktig skräll i SDHL-hockeyn – och en riktig smäll för Linköping HC.

Göteborgs kommun 21 september 2019 18:56

– Det är tidigt på säsongen och jag vill inte lägga för mycket värdering i det. Vi fortsätter att försöka hitta de femmor som fungerar och vi får lita på vår spelidé. Det kommer att komma om vi har tålamod, sa backveteranen Emilia Ramboldt.

Topptippade LHC står kvar på bara en seger efter fyra spelade matcher. Fredagsförlusten mot hårdsatsande HV 71 var inte så oväntad – men vad ska man säga om lördagens 1–2 i bortamötet med bottenlaget Göteborg? 

Som inte vunnit tidigare under säsongen och som bara tog en enda trepoängare under hela förra säsongen.

 

LHC var mestadels det spelförande laget, vann skottstatistiken med 34–21, men hemmakeepern Frida Axell storspelade och hade stor del i sensationen.

– Jag kan tycka att vi var det bättre laget, men vi måste jobba på att komma in hårdare mot mål och ta hand om de returer som uppstår, sa Ramboldt.

Landslagsveteranen Pernilla Winberg kvitterade i andra perioden och då trodde de allra flesta på att vändningen skulle komma, men i stället klev Emma Keenan fram och blev matchvinnare i den tredje när hon satte pucken förbi Lisa Nordlöf, som vaktade LHC-målet. 

 

Mer än så blev det inte och favoriten fick lämna Angereds ishall utan poäng.

– Självklart en tuff förlust. Men det är tydligt att det är ett jämnare år i SDHL. Alla lag är bra och Göteborg är inget undantag, sa Emilia Ramboldt.

Överhuvudtaget var det skrällarnas eftermiddag i damhockeyligan, då även Luleå föll med 1–2 (mot AIK). Därmed stryk för båda finallagen från i våras.

Vem hade trott det?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
Läs mer
Ishockey

Ville tillbaka till LHC, men fick nej: ”Tufft för alla”

Ishockey

Forsling om olika alternativen: "Det vet Pajen om..."

Krönika

Hoppas på det bästa, var beredd på det sämsta

Ishockey

Little om Robertsson: "Jag ser saker annorlunda"

Ishockey

Här är det nya LHC-upplägget: "Tog tid att hamna rätt"

Visa fler