Bra där – men honom hade jag försökt värva

Seger mot HV var en skön avslutning på en skakig försäsong för Linköping HC. Men förstärkning behövs - och jag vet vem jag hade kollat med.

Stockholms kommun 8 september 2019 18:54

Lika bra att ta det direkt.

Om det varit mycket som varit dåligt tidigare under en resultatmässig försäsong som Gud glömde så var det mycket mer som såg mycket bättre ut mot HV. Man kan säga att det bara var ännu en träningsmatch som inget betydde, men ni får säga och tycka och vad ni vill. Jag tror att 4–1-vinsten faktiskt betydde en hel del.  

Ännu en förlust och det hade blivit en vecka med ännu mer funderingar inför premiären på lördag.

Jag tror fortfarande att det här laget behöver förstärkning och jag är rätt säker på att general managern Niklas Persson letar även om han inte vill säga det. Om jag varit i hans kläder hade jag slagit numret till och kollat läget med en gammal landslagspolare.

Till Dick Axelsson.

 

LHC behöver öka skickligheten i laget, skicklige Axelsson behöver ett lag att spela i och jag måste säga att det låter som en spännande värvning. Det förutsätter att han och tränaren Bert Robertsson sätter sig ned och tar ett allvarssnack. Vad som krävs i arbetsinsats, vad som krävs när det gäller intensitet och vad som krävs för att passa in i den ram som LHC satt upp.

Men innanför den ramen krävs kreativitet och utrymme för fler individualister än Broc Little.

LHC behöver mer spets och någon mer som ofta gör skillnad.  

Dick Axelsson gör just det.

Skillnad.

På gott och ont, men mest gott.

Man kan tycka att han med ojämna mellanrum ser överdrivet loj ut, men ingen kan ifrågasätta kapaciteten och att han nästan alltid har varit som bäst när det gällt som mest. Dessutom en profil som väcker känslor. På gott och ont även där. Men med tydliga krav tror jag inte LHC skulle må dåligt över det heller.

 

Jo, jag vet att det finns saker som talar emot.

Det finns så klart en anledning till att Djurgården, med sportchefen Joakim Eriksson i spetsen, inte skrivit nytt kontrakt med publikfavoriten på Hovet. Axelsson är nybliven pappa, bor med familjen i Stockholm och vill inget hellre än att spela vidare med Djurgården. LHC ska bygga långsiktigt och ingen kan säga att 32-åringen direkt är som klippt och skuren för den profil som söks.

Jag har skrivit det tidigare och jag gillar mycket med den satsning som nu görs. På sikt, och under de här tre åren, kommer det att bli bra, jag tror verkligen det. Men då gäller att klara av år ett och göra det på ett bra sätt och då kan faktiskt behövas en och annan kompromiss längs vägen.

Lika kan vara bra, men olika är nästan alltid bättre.

 

Det är nästan på dagen ett halvår nu. Jag satt i Kinnarps arena, såg hur LHC var piskat att vinna avslutningsmatchen mot HV 71 i SHL.-hockeyn i fjol . . . och gjorde ingenting. Det var en insats lika blek som färgen på de vita tröjorna. Nu såg det betydligt mer sammanhållet och gediget ut. Pratade med Broc Little efteråt och han påpekade hur det varit några lugnare dagar före match och att han för första gången i sommar känt sig pigg i benen före nedsläpp.

Det gäller att LHC hittar den balansen även i vinter.

Patrik Lundh i förstakedjan med Little och Jaako Rissanen gav önskad effekt. Jag hoppas att han blir kvar där nu. LHC behöver samla de offensivt vassaste äggen i samma korg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Ishockey

LHC-profilen lämnar England – här är nya klubben

Ishockey

Efter LHC:s nobb – här är publikfavoritens nya klubb

Ishockey

Luleås poängdrottning tvingas till operation

Musik

Yung Lean vill öppna "Sopranos"-restaurang

Musik

Kungliga Filharmonikerna välkomnar publik

Visa fler