Andersson målskytt – med vännen som motstånd

Han har varit en av de LHC-spelarna som jobbat hårt i det tysta men inte fått igång målproduktionen. Men i matchen mot Rögle klev Jimmy Andersson fram och spräckte sin nolla i numerärt underläge.

Linköpings kommun 2 november 2019 18:41

Rögle klev ut på isen på sin hemmaplan med en rasande fart samtidigt som LHC blev tillbakatryckta och stillastående. Redan efter 02:33 gjorde LHC-bekantingen Leon Bristedt 1–0, vilket inte var helt orättvist. Dock hittade Linköping enkla vägar till nät den här lördagskvällen och innan periodvilan hade Broc Little gjort mål efter ett längre tryck av förstakedjan. I början av andra fortsatte dock RBK att hålla i taktpinnen och ganska snabbt jobba de till sig en utvisning. Ett mål låg i luften för hemmalaget – men istället var det Jimmy Andersson som hittade till nät i box play. 

– De gick fram rätt hårt i sitt power play och det visste vi innan. (Axel) Ottosson gjorde det bra som drog i väg och det var bara att hänga på. Sedan vet jag inte vad som hände för helt plötsligt var vi tre mot två. William (Worge Kreü) försökte göra mål, men som tur var hamnade pucken hos mig, säger Andersson och ler. 

– Vårt bekymmer tidigare har varit att vi fått studsarna emot oss, men i dag fick vi studsarna med oss istället. 

Därmed var det istället LHC som hade ledningen trots att hemmalaget hade haft ett större övertag inledningsvis. Matchen jämnade dock ut sig mer och mer men till slut kvitterade Rögle genom Daniel Zaar. 

– Det är bara att vara ärlig och säga att de är bra här. Men vi spelade uppoffrande och kämpade något kopiöst, säger Andersson. 

Sen står Nick Sörensen på andra sidan i dag. Hur kändes det eftersom ni är så pass nära vänner? 

– Det är bara kul. Speciellt när vi vinner. Det kan han ha, säger Andersson och skrattar. 

– Nej men jag är glad för hans skull och jag vet att han har det bra här. 

Matchen gick till förlängning efter 2–2 på ordinarie speltid. Och i förlängningen fick Motalasonen Henrik Törnqvist kliva fram och visa sin skicklighet genom segermålet. 

– Det var extremt skönt. Jag såg att Jimmy (Andersson) gjorde en frånvändning och min back stack in lite mot mål. Jag klev då in på en öppen yta och när jag väl fick pucken av Jimmy såg jag att backen gick upp väldigt hårt mot mig och trodde att jag skulle skjuta i första läget. Men jag höll i den istället och han köpte det, säger Törnqvist med ett leende. 

Det var inte bara ett mål utan ett snyggt mål också. 

– Ja exakt. Det är väl aldrig fel att göra ett snyggt mål när det avgörs. Det var jättekul att få vinna matchen och ta med oss två poäng. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Linköping

Ung person på sparkcykel påkörd av bil

Ishockey

Nu tvingas LHC stoppa populära traditionen

Östergötland

Trasig slussport stoppar trafiken i kanalen

Ishockey

Zabel dementerar att LHC-ikonen fått kontraktsförslag

Linköping

Polisen söker smitare efter prejningsolycka

Visa fler