Experten: ”Det kan gå åt helvete för LHC”

Sanny Lindström är rädd för att säsongen kan sluta illa för LHC. ”Det kan gå åt helvete”, säger välkände hockeyexperten.

Linköpings kommun 29 oktober 2019 10:59

Linköping HC har fått en mardrömsstart på SHL-hockeyn med jumboplats och bara tio poäng på de 14 första matcherna. I samtliga matcher som laget gjort första målet har det blivit förlust. Senast två gånger om i förra veckan: 2–0 och 3–1 blev 3–4 mot Färjestad och 2–0 blev 2–6 mot Växjö.

Och på den podd som publiceras på Expressen och görs tillsammans med Johan Svensson säger Sanny Lindström om läget för LHC:

– Oroväckande och anmärkningsvärt med inte en enda seger trots första målet. Jag känner att det här kan gå åt helvete för Linköping. Tänk ett kval mot Björklöven. Då skulle jag nästan kunna sätta mitt hus på Björklöven.

 

Han forsätter:

– Linköping är inne i en nedåtgående trend och det finns ingen som förväntat sig att det skulle gå så här dåligt. Man säger att det kommer att bli tufft, det är en nysatsning och låt det ta sin tid. Men tålamodet när det börjar närma sig. . . då tror jag att det blir panik. Rejäl panik.

Lindström framhåller att det är mycket kvar att spela, men säger också:

– Det finns ingenting som tyder på att det ska bli bättre. Defensiven är fortfarande lika ostrukturerad. Det snackades inför säsongen om att ”är det något som Bert (Robertsson, tränaren) vet och kan så är det att styra upp en defensiv”. Men jag undrar om spelarna känner att det finns en tydlighet. Jag är inte så säker på det.

– Det är inget lätt försvar att stå bakom och Jonas Gustavsson (målvakten) blandar bra och dåligt. Framåt är ju Broc Little bra, men man är väldigt sköra om man ska lita på honom.

 

Tre spelare – Adam Helewka, Sam Lofquist och Jarno Kärki – har värvats efter seriestart och förre landslagsbacken och C more-experten tror att det bara är början.

– Två–tre spelare till kommer nog att komma in. Det måste det göra, säger han.

Med dubbla SM-finaler, ett flertal semifinaler och en stark ekonomisk ställning rankades LHC för inte så länge sedan som en maktfaktor och en av de fyra stora i svensk ishockey.

Så är det inte längre.

–  Jag minns när jag spelade i Timrå. Det var en mardröm att åka till Linköping och spela för att de var så jäkla bra. Nu känner jag en jättestor oro för den här säsongen och även för framtiden.

– Man kan fråga sig hur många spelare i laget som blivit bättre? Är Henrik Törnqvist bättre än i Timrå i fjol? Nej. Är Jimmy Andersson bättre än för ett år sedan? Sedan vet jag också hur tufft det är att spela i ett lag som förlorar. Det är inte helt lätt att växa och ta individuella steg då, säger Sanny Lindström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Östergötland

Ytterligare 23 personer smittade i länet

Fotboll

"Många som tror att fotboll bara spelas av män"

Linghem

Oxe fastnade lera - drogs loss med hjälp av grävmaskin

Krönika

Libk ser mer spännande ut än på länge

Innebandy

Stjärnförvärvet efter förlusten: "Mycket nya saker"

Visa fler