LFC rustar för nästa år: "Ser väldigt bra ut"

Ett Linköpings FC som kännetecknats av mycket skador under säsongen börjar bli helare och blickar samtidigt framåt mot nästa år. Redan nu är flera spelare klara för en förlängning.

Linköping 28 oktober 2020 13:41

Bortsett från långtidsskadade Chinaza Uchendu, Wilma Törnqvist och Sophie Sundqvist har skadeläget ljusnat ordentligt för Linköpings FC. Synne Skinnes Hansen hoppade in i den 72:e minuten mot Djurgården och är tillbaka i full träning – även om hon inte är redo för att konkurrera om 90 minuters speltid än. Även Sofie Bredgaard och Ronja Aronsson gjorde inhopp senast och är spelbara. 

– Det ser bättre ut och känns väldigt bra inför avslutningen. Läget vi är i nu gör att det blir skarpa träningar. Vi har fått hem Sofie (Bredgaard) och Ronja (Karlsson Törnborg) från ungdomslandslag samtidigt som resten kommer hem från sina landslagssamlingar på fredag. Men redan nu har vi haft riktigt bra träningar, säger LFC:s tränare och sportchef Olof Unogård om den ökade konkurrenssituationen när flera spelare kommit tillbaka i full träning efter sina skador. 

Senast var Lisa Hurtig borta från spel på grund av sjukdom och nu är Sophie Sundqvist sjuk med befarad magsjuka. När grannen i Saab arena, Linköping HC:s SHL-lag, fått ett stort utbrott med spelare och ledare sjuka i covid-19 har Linköpings FC däremot klarat sig från viruset. 

– Peppar, peppar så ser det bra ut hos oss. Vi är så försiktiga vi kan. Finns det den minsta osäkerhet så testar vi spelarna, säger Unogård. 

Ni har inte haft några utbrott där flera spelare varit sjuka samtidigt? 

– Nej, vi har inte haft det någon gång och inte heller haft några bekräftade fall, konstaterar Unogård. 

Säsongsavslutningen intensifieras och kampen om topp tre fortsätter. Redan nu kan Sporten avslöja att flera spelare med utgående kontrakt har förlängt, något som kommer presenteras inom en snar framtid. De som redan har kontrakt som löper över nästa säsong är Cajsa Andersson, Nilla Fischer, Ronja Aronsson, Frida Leonhardsen Maanum, Olga Ahtinen, Uchenna Kanu och Synne Skinnes Hansen. 

– Truppläget inför nästa år ser väldigt bra ut. Det finns en väldigt bra stomme som har kontrakt i ett eller två år till. Sedan har vi smugit igång med potentiella nyförvärv. Jag hoppas att vi ska kunna kommunicera kontraktsförlängningarna externt snart också, säger Unogård. 

Finns det någon förlängning som kan kommuniceras redan nu? 

– Nej, vi vill gå ut med det själva först. Det borde ske när som helst, avslutar Unogård. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Profilbild Rebecca CandeviRebecca Candevi
Ämnen du kan följa
Linköpings FC 2020
Fotboll

Därför valde landslagsspelaren LFC: "Ett enkelt beslut"

Fotboll

Kritiken mot LFC-ledningen: "Hände något efter 2016"

Fotboll

Bekräftat: Tunga trion blir kvar i Linköping

Fotboll

Miljonminus för Linköpingsklubben – trots miljonstödet

Fotboll

Nye tränaren: "Kände wow, det här vill jag vara med om"

Visa fler
Läs mer!
Linköping

Biljakt under natten efter stöldförsök

Linköping

Politikern valdes bort i jakten på nytt språkrör

Fotboll

Östgöten i New York om tuffa året: "Ett lyxfängelse"

Linköping

Lyckades lura automaten – men inte personalen

Ishockey

Fem punkter: "En sekvens som är svår att se förbi"

Visa fler