IFK möter ett ännu bättre Villa

Världens bästa lag mot världens bästa grupp kallades mötet i vintras. Nu är det dags igen, Villa/Lidköping mot IFK Motala.

Motala kommun 13 september 2019 14:00

Klockan 15.30 på söndag är det matchstart i Lidköpings inomhusarena. Den SM-kvartsfinalserie i vintras som slutade 3-0 i matcher till Villa får nu en repris i form av en träningsmatch inför en ny säsong nu.

Villa tog det efterlängtade första SM-guldet i mars och går nu mot en ny säsong där mästartiteln ska försvaras.

– Villa blir ännu bättre i vinter. De kommer inte ha någon press och kan spela ut. De blir snäppet vassare, men det hoppas jag att vi blir också, säger IFK Motala-tränaren Mattias Sjöholm.

IFK Motala inledde träningsmatchandet i Vetlanda i lördags då det blev seger med 5-3 mot elitserienykomlingen Åby/Tjureda.

– En typisk första match. Mycket var nytt och det var ringrostigt. Stundtals var det bra, men vi har också mycket att jobba på, säger Mattias Sjöholm.

Mot Villa kommer IFK att jobba vidare med sitt spel för att få in de nya spelarna i det. Mot Åby/Tjureda spelade Anders Persson på mittfältet och Albin Bjerkegren och Viktor Hulthammar byttes av med Kasperi Hirvonen om de två ytterhalvsplatserna.

På skadelistan har IFK en trio, Fredrik Lönn, Viktor Spångberg och Anton Spångberg. I övrigt har det gått höstförkylningar i laget och efter lördagens rinkpass i Motala märks det om alla är redo för match mot Villa.

– Nu handlar det om att träna på grunderna i spelet och matcherna är viktiga när vi har begränsade möjligheter på våra rinkpass, säger Mattias Sjöholm.

Efter Villa är det dags att möta Vetlanda i bortahall den 20 september.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa
IFK Motala bandy
Bandy

Sjöholm om nya bandyregler: "Helt ofattbart"

Bandy

RDK-ordföranden förklarar bandyns regeländringar

Bandy

Kommunen säger nej till öl under serielunk

Bandy

Nytt namn i IFK Motalas tränarstab

Bandy

TV: Här avslöjar IFK nya tränartrojkan

Visa fler
Läs mer!
Bandy

Allt klart för ÅBK:s nya bandybana

Motala

Toaletten vid badplatsen totalförstörd

Motala kommun

Träd i Varamon utsatta för skadegörelse – dyr historia

Motala

Loppis poppis – en del av hans förrådskoncept i Motala

Motala

Familjen satsar på glassbar i Motala hamn

Visa fler