Debuten får vänta för LHC:s nyförvärv

Sam Lofquist är på väg till Sverige och Linköping och ansluter i veckan. Men räkna inte med något spel den här veckan för LHC:s senaste nyförvärv.

Linköpings kommun 21 oktober 2019 17:00

– Han spelar definitivt inte mot Färjestad på torsdag och det är mycket tveksamt om han hinner bli spelklar till Växjö borta på lördag. Vi har siktet inställt på HV71-matchen nästa torsdag, säger LHC:s general manager Niklas Persson.

Migrationsverket har nya regler vilket innebär att det ofta tar några fler dagar att få spelare klara än tidigare. 

– Processen är igång i alla fall, säger Niklas Persson.

Mattias Bäckman var tänkt som en nyckelspelare på backsidan för LHC, men hans långtidsskada har gjort behovet stort efter en ersättare. Sam Lofquist har sina styrkor i offensiven, en spelare som enligt Niklas Persson har ett bra skott och som gärna följer med upp i anfallen.

Har du känt någon press att värva med tanke på resultaten?

– Ingen press alls faktiskt. Jag har hela tiden sagt att en ny back ska in, det har inte med resultaten att göra. Vi kommer säkert få skador under säsongens gång och under jul och nyår är det junior-VM där vi hoppas få med ett par spelare. Vi behövde bredda backsidan helt enkelt, säger Niklas Persson.

Var Sam Lofquist förstavalet?

– När jag började kolla marknaden hade han inte bestämt sig för var han ville spela, så det fanns andra spelare jag pratade med i förstaläget, säger Niklas Persson.

Är det färdigvärvat för stunden?

– Jag hoppas det, laget behöver få lite lugn och ro och jobba vidare. Vi har inte så många poäng som vi hoppats på och måste vända trenden. Ingen är nöjd med resultaten hittills, säger Niklas Persson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Brokind

Bil körde in i mitträcke – föraren smet

Linköping

Minderårig bilist åkte på poliskontroll

Ishockey

Robertsson om nya finnarna: "Löser språkproblemet"

Linköping

Bil stod i lågor i centrala Linköping

Fotboll

Tinnerholm om att gå in i MLS-"bubblan"

Visa fler