Dansk dynamit som nästan ödelade Arbis

Man vet vad man får när danska D.A.D står på scen, men det räcker långt, tycker vår recensent Jerry Prütz.

Norrköpings kommun 31 oktober 2019 09:45
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Konsert

D.A.D

Betyg: 4 

Arbis, Norrköping 30/10

 

Jag såg D.A.D eller Disneyland After Dark på numera avsomnande Regina Palace i Linköping 1986 första gången. Sedan dess har vi följts åt genom livet och vårt förhållande känns numer stabilt och säkert. När man köper biljett till en konsert med den danska kvartetten vet man vad man får och det är full valuta från start till mål. Visst kan det låta förutsägbart men riktigt bra rock är alltid just det och det är därför publiken kommer till konserter med sina favoritband. 

Sångaren Jesper Binzer är en frontman av världsklass och vet hur man tar en publik. Han är charmig, kvick och sjunger klockrent. Han backas upp av brorsan Jacob Binzer på gitarr, Stig Pedersen på tvåsträngad bas och nykomlingen Laust Sonne på trummor. Laust är en fenomenal trummis och en av de bästa jag sett bakom ett trumset. Hans spel är jazzigt, lekfullt och stadigare än Öresundsbron. 

Låtlistan är ett tvärsnitt ur deras nästan 40-åriga karriär – från countrypunken i “Jackie O” till låtar från senaste plattan “A prayer for the loud”. 

Publiken är med på noterna från första ackordet i “Burning Star” till avslutande “It´s After Dark”. Ibland, som i megahiten “Sleeping my day away” tas till och med sången över av publiken och Jesper Binzer nöjer sig med att dirigera allsången.

D.A.D må ha haft en lång karriär bakom sig men den är långt ifrån över – det bevisar onsdagens spelning på Arbis då dansk dynamit nästan ödelade den gamla anrika lokalen.

Jerry Prütz

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Östergötland

Ytterligare 23 personer smittade i länet

Norrköping

Räddningstjänsten bekämpade storbrand i Smedby

Fotboll

Gerson om sena smällen: "Står lite för lågt på sista"

Fotboll

Se Assyriskas match i efterhand

Fotboll

IFK Norrköping mötte Stuvsta - se matchen i efterhand

Visa fler