LFC-tränaren: "Det var horribelt"

Var det allsvenska topptåget som gick för Linköpings FC i Växjö? "Jag skulle aldrig säga det vare sig till dig eller till spelarna", sa Olof Unogård.

Växjö kommun 9 september 2019 22:01

Tränaren gjorde som alla andra efter blytunga 0–1-förlusten mot Växjö.

Han suckade och suckade igen.

Tungt.

Bortaspelet fortsätter att gäcka det tänkta topplaget och frågan är om LFC nu spelade bort sin sista chans att haka på i toppstriden? Efter Göteborgs överraskande förlust mot Eskilstuna fanns alla chanser att komma närmare, men i stället blev det precis tvärtom.

– Om tåget gick? I min roll som tränare skulle jag aldrig säga det vare sig till dig eller till spelarna. Vi får hoppas att vi får nya möjligheter serverade på silverfat och att vi då gör det tillräckligt bra för att ta vara på dem. Det gjorde vi inte nu. Det var för dåligt, sa Olof Unogård.

Chockförlusten mot Kungsbacka för några veckor var förstås en tung smäll, men den mot Växjö tog lika hårt. Trots en mestadels svag insats – stillastående, långsamt och inte mýcket till offensiv med fem landslagsspelare från mitten och framåt – såg det ut att räcka till en poäng, men med knappa tio minuter kvar sprintade Violah Nambi förbi LFC-försvaret och satte avgörande målet.

Sett till hela matchen var det inte alls ologiskt.

Bara under de första nio minuterna skapade hemmastarka hemmalaget tre öppna lägen. Det allra bästa hade Mimmi Strömgren som snodde bollen efter ett grovt misstag av målvakten Emma Holmgren – men lyckades med konststycket att skjuta utanför helt öppet mål.

LFC-starten var rent ut sagt usel.

Olof Unogård sa:

– Bland det absolut sämsta vi gjort i år. Det var horribelt. Eskilstuna bjöd oss på ett jätteläge och alla borde ha känt att vi hade världens möjlighet att förbättra vår position. Och så går vi ut och gör ingenting av det som vi pratat om.

Hur kan det bli så?

– Bra fråga. Jag vet inte. Det övergår mitt förstånd.

Borde ni inte vara mycket bättre än så här?

– Jo, det kan jag också tycka. Vi hade korta ögonblick som var okej och känslan var att vi var på väg att ta över i början av andra halvlek. Men så tappade vi igen. Just nu är det bara en stor besvikelse. Men kommer du inte upp i mer än 75 procent av din kapacitet både individuellt och som lag blir det så här.

Gott om heta målchanser var det ont om även i de avslutande försöken till forcering och LFC får allt svårare att blanda sig i striden om Champions league-platserna till nästa säsong. En viktig förklaring: bara två vinster på bortaplan under 2019.

– Det är något som vi verkligen får se över. Inte minst till nästa säsong. Ska du vara med i toppen måste du prestera bättre borta, sa Olof Unogård.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fotboll

Olai tillbaka på Linköping Arena: "Stor skillnad"

Fotboll

Västra Harg upp i topp efter seger

Fotboll

Seger för Mjölby Södra i toppmötet med Västerlösa

Fotboll

Uddamålsseger för Borensberg mot Ledberg

Fotboll

Linda Sehlstedt i målform när Boxholm vann

Visa fler