GUIDE: Så följer du ditt lag under superlördagen

Lördag igen. Superlördag till och med. Från eftermiddagen och vidare in på kvällen kommer vi att bjuda på totalt sex livesända matcher på våra sajter. Bottenstrid, toppstrid, kvaldramatik och säsongsupptakt i Svenska Superligan i innebandy. Förbered dig på en fullspäckad sportdag.

Norrköping 24 oktober 2020 09:00

Lördagarna har varit fullmatade av intressanta sportevenemang mer eller mindre hela säsongen och denna är inget undantag. Som prenumerant kan du ta del av totalt sex direktsända matcher under lördagen.

Det finns minst sagt livesport att ta del av – här är matcherna: 

LIVE-TV 13:55: FK Karlskrona – Motala AIF

– Det var inte fel att kalla matchen förra helgen mot Eskilsminne för en måstematch för Maif. Förlusten i målkalaset på Idrottsparken sved och nu är det inte många livlinor kvar för Motala som slåss för sin Ettan-existens. Nu väntar en bortamatch mot ett avhängt Karlskrona på jumboplats. Enkelt uttryckt: Ska Maif vara kvar i Ettan så måste man ta tre poäng i en sån här match. 

LIVE-TV 13:55: Dagsbergs IF – Jönköpings BK

– Totalt två kvaldueller på sajterna under lördagen. Först ut: Dagsberg. Det är ett tufft läge för Norrköpingsklubben som måste vinna mot Jönköping som har full pott på två matcher i kvalspelet till division 3 om chansen att hänga kvar ska finnas. Någonstans i ekvationen lurar också Ljungsbro som parallellt med matchen på Dagsbergsvallen möter Derik och som har chansen att ta steget upp. Det är upplagt för en rysare i kampen om en division 3-plats med andra ord. 

LIVE-TV 14:50: Linköping IBK – IK Sirius IBK

– Två matcher med olika ansikten för Libk i starten av SSL och under lördagen ställs man mot Sirius efter ett kortare uppehåll. Här ska östgötarna ha goda möjligheter till en andra raka seger. Ska laget följa upp målkalaset senast i sporthallen med ytterligare ett? 

LIVE-TV 14:55: FC Linköping CIty – Lunds BK

– City löper alltjämt risk att bli indraget i en bottenstrid i november men en seger mot Lund skulle definitivt skapa en betryggande marginal till den absoluta botten i Ettan Södra. Linköping ska ha bra chans till tre poäng mot ett Lund som förvisso vann senast mot Karlskrona – men som dessförinnan inte hade vunnit sen 11 juli...

LIVE-TV 14:55: Smedby AIS – IFK Hässleholm

– Smedby fortsätter att gå starkt under 2020 och är fortsatt obesegrat. Pukeberg i första kvalrundan var inga bekymmer men nu lär det bli tuffare när skånska IFK Hässleholm väntar i den avgörande andrarundan. Första mötet mellan lagen spelas på Suez Arena med avspark klockan 15:00 under lördagseftermiddagen. Ska Smedby ta greppet om division 2-platsen? 

LIVE-TV 16:55: IF Sylvia – Gefle IF

– Brommapojkarna, Haninge och Sylvia. De turas om att ha greppet om den där andraplatsen som ger kvalspel till Superettan i december. Inför helgens omgång får Sylvia vara det lag som jagar från sin fjärdeplats efter tunga förlusten mot Haninge förra helgen. Ett svårslaget Gefle på en sjundeplats ska inte på något sätt underskattas. Lördagens gäster på Östgötaporten har bara förlorat två av de senaste tolv matcherna och kan absolut ställa till det för Norrköpingsgänget. Det gäller för Sylvia att vara påkopplat när matchen sparkas i gång klockan 17:00!

Missa heller inte söndagens heta kvalmatch...

LIVE-TV: Söndag klockan 13:55 Skiljebo SK – Åtvidabergs FF i kvalet till Ettan!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Åberg

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fotboll

Så långt är Dagerståls kontrakt med ryska klubben

Fotboll

Hunt om ordförandebeskedet: "Har den största respekt"

Fotboll

Stor genomgång av IFK:s trupp – lagdel för lagdel

Fotboll

Ryktet: IFK Norrköping värvar Varbergs speedkula

Norrköping

Dansk mittback klar för IFK Norrköping

Visa fler