Pampigt men lite snålt, Sanna Nielsen

Som en underbar bakelse à la Lars Wallin/Ida Lanto tog Sanna Nielsen andan ur publiken. Hon sjöng låtarna hon tidigare bara vågat sjunga på flickrummet.

Linköpings kommun 23 september 2019 10:00
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Konsert

Sanna Nielsen – ”Mitt Sanna jag”
Betyg: 3
Manus: Camilla Läckberg
Regi: Vera Prada
Linköping Konsert & Kongress 22/9, De Geerhallen, Norrköping 27/10

 

Med svart outfit toppad med stor hatt lik 90-talets Shania Twain gör Sanna Nielsen en storslagen entré på scenen till Gladys Knight & The Pips ”I feel a song in my heart”.

Förväntan ligger i luften efter något oväntat, något snaskigt avslöjande om Sannas sanna inre – men det kommer aldrig riktigt. Hon är väl helt enkelt så helylle som det påstås, och det kan man väl få vara. Man är förlåten om man sjunger ”Undo” lika hjärtskärande vackert som om man vore Celine Dions svenska lillasyster. Likaså om man dyker upp i en röd festblåsa och sjunger skjortan av åhörarna som en riktig baldrottning. 

Sannas röst och klädbyten i kombination med genomtänkt ljussättning och sjumannaband skapar en pampig föreställning. Det som saknas är den där berättelsen som verkligen griper tag i en. Nej, tvångstankar om att kontrollera att dörren är låst hemma räcker inte. 

Hur vanlig Sanna än är enligt numret ”Sanna från Bromölla” (”Midnight train to Georgia”) har hon ju faktiskt ovanliga erfarenheter. Men de verkar hon inte vilja bjussa på, vilket känns lite snålt.

Nåja, Sanna gör i alla fall upp med den gamla bilden av sig själv som tjejen med klädmissarna. Och som en forna blygis vågar hon ta plats med sina favoritlåtar och göra dem till sina egna.

Melinda Reyes Hiltunen

Ämnen du kan följa
Läs mer
Musik

Osäkert läge för nya Linköpingsfestivalen

Musik

SON spelar för stora och små på nationaldagen

Kultur och Nöje

"Tomt och konstigt" utan Sweden Rock

Kultur och Nöje

The Met kortar nästa säsong med tre månader

Kultur och Nöje

Erik Lundin rappar om apanage på ny singel

Visa fler