Larsson: "Vi jobbar på det varje dag"

Den stabile backen Hampus Larsson, 24, fick förtroendet som kapten i Timrå. Nu har han hittat en ny roll i en ny grupp hos Linköping HC. "Det finns många bra ledare här inne och flera som man vill ta rygg på", säger han.

Linköpings kommun 16 september 2019 22:00

Svetten droppade från Eskilstunasonen Hampus Larssons panna efter måndagens träning. Han var en av de sista som gick av isen då han stannade kvar och filade lite extra på skotten från blålinjen. Nu har han börjat hitta rätt i sin nya klubb och han längtar efter att pucken släpps framför sina nya fans i Saab Arena. 

– Det är mycket nytt i början med ett annat spelsystem. Vi jobbar på det varje dag med grunderna över hela banan. Sen är det i egen zon vid vissa lägen som man kanske tvekar lite och där gäller det att bara gå på ren instinkt, säger Larsson om omställningen från Timrå till LHC.

Han har gått via ungdomsverksamhet och A-lag i Västerås och tog säsongen 2017/2018 steget till allsvenska Timrå. Där blev han utsedd till kapten och hade en fin säsong då han var med och tog upp laget till SHL. Nästkommande säsongen i Sveriges högstaliga blev inte lika munter. På samma sätt som medgångarna radade upp sig i allsvenskan var det istället motgångar i SHL. Det blev alltså bara ett år i finrummet för Timrå – men Hampus Larsson blev kvar. Den här gången i en tröja med ett lejon på bröstet, dock utan ett "C". 

– I början blir det såklart en inkörningsperson. Sedan är det skillnad på att vara här och köra fysträning och att komma ut på isen. Man får känna av läget lite och sedan handlar det om att ta för sig och visa fram bröstet själv också. Det finns många bra ledare här inne och flera som man vill ta rygg på. Det känns bra, säger Larsson. 

I premiärmatchen mot topptippade Djurgården var han stundtals nöjd med sin egen och lagets insats, men menar också på att det fortsatt finns mycket att jobba på. Det blev ju trots allt en 2-4-förlust efter att de tappat ledningen två gånger om. 

– Det kändes helt okej tycker jag. Men samtidigt vet man att man kan bättre och vill spela bättre. De första 30 minuterna tar vi med oss. Vi släppte pucken bra, åkte mycket skridskor och gjorde det svårt för motståndarna. 

Och i Larssons första match inför sin nya hemmapublik är det Brynäs som väntar. 

– De är ett skickligt lag som många SHL-lag är. Vad vi specifikt ska tänka på mot dem vet jag inte i nuläget. Det handlar mer om att vi ska förlita oss på vårt spel här på hemmaplan, säger han samtidigt som han torkar bort några svettdroppar från pannan. Han fortsätter: 

– Det ska bara bli jäkligt kul med första matchen som hemmaspelare för Linköping. Jag hoppas på mycket publik och ett bra tryck från läktarplats. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa
Läs mer
Ishockey

LHC-profilen om stora äventyret – och oväntade mötet

Ishockey

LHC-centern har gjort klart med ny klubb: "Inspirerad"

Ishockey

Förre LHC-favoriten nära spel i Danmark

Ishockey

LHC-tränaren: "Det handlar om att få in kvalitet"

Ishockey

Så högt rankas LHC i Europa – mycket ryskt i topp

Visa fler