"Vinna många matcher resten av säsongen"

Här är spelaren som ska lyfta LHC: Adam Helewka. Kanadensiske forwarden spelar i Linköping resten av säsongen.

Linköpings kommun 5 oktober 2019 17:09

1–2 mot Malmö var en ny motgång för Linköping HC och många har länge ropat efter förstärkning. Nu är kanadensiske forwarden Adam Helewka, som under hösten spelat för Barys Nur-Sultan i KHL, klar för SHL-jumbon. Det bekräftades strax efter lördagens förlustmatch.

Helewka landade i Sverige i går, tränar med laget från och med måndag och gör om inget oförutsett inträffar debut i viktiga bortamatchen mot Leksand nästa helg.

– Det ska bli kul att se Adam hos oss. Han är en spelare som kan spela både center och ytterforward. Han har ett par starka säsonger i AHL bakom sig och vi hoppas att han ska kunna producera offensivt i vår miljö, säger Niklas Persson, general managern, till klubbens webbplats. 

Adam Helewka säger själv:

– Jag är väldigt spänd och förväntansfull inför att ansluta till laget. Jag kommer till Linköping för att jobba så hårt jag kan och ska göra allt för att hjälpa laget att vinna hockeymatcher. Jag kan inte vänta med att börja spela och vinna många matcher resten av säsongen.

 

Med skadebeskedet på Mattias Bäckman har det varit högsta prioritet att få in en försvarare, men nu blev det alltså en anfallare som landas först. 

24-årige Helewka har spelat åtta matcher och svarat för tre poäng för Barys Nur-Sultan från Kazakstan i höst. Tidigare under sin karriär har han spelat 189 matcher i AHL, där han har representerat San Jose Barracuda, Tucson Roadrunner och Milwaukee Admirals med 118 poäng som facit. 

Nu är förhoppningen att han ska vara den injektion som LHC-offensiven så väl behöver.

Enligt vad Sporten erfar kommer också en ny back att presenteras under närmaste tiden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Linköping

Tonåring rånad av gäng i Linköping

Linköping

Äldre man överfallen av ungdom

Linköping

Polisen vädjar - efterlyser filmklipp från storbranden

Linköping

Deras verksamhet utsattes för jättestölden

Linköping

Jättestöld från lantbruk – polisen söker vittnen

Visa fler