Ny chockförlust för LFC i toppjakten

Motgångarna på bortaplan fortsätter för Linköpings FC. 0-1-förlust mot Växjö var en ny besvikelse i jakten på en topplats.

Växjö kommun 9 september 2019 20:56

Efter starka avslutningen mot Göteborg före landslagsuppehållet var förstås LFC:s förhoppning att inleda med en seger i allsvenska nystarten. Men så blev det inte. Inte alls. Växjö, som befinner sig i ingenmansland, tog i senaste hemmamatchen poäng mot Rosengård – och tog nu en ännu tyngre skalp mot toppjagande motstånd.

En ny och mycket tung motgång för LFC, som bara vunnit två bortamatcher under säsongen och därmed är kvar som femma i tabellen. Efter tvåan Göteborgs förlust fanns alla chanser i världen att komma närmare, men i stället är frågan om tåget gick i Småland.

Det såg ut att bli en poäng på Myresjöhus arena, men med knappa tio minuter kvar sprintade Violah Nambi förbi LFC-försvaret och satte avgörande målet.

Sett till hela matchen var det inte ologiskt.

Bara under de första nio minuterna skapade hemmalaget tre högkaratiga lägen för att ta ledningen. Det allra bästa hade Mimmi Strömgren som snodde bollen efter ett grovt misstag av LFC-målvakten Emma Holmgren – men lyckades med konststycket att skjuta utanför helt öppet mål.

LFC inledde minst sagt passivt, men hittade efter ett tag ändå in i matchen och fick till några chanser värda namnet. Just före paus luktade det också straff när Mimmi Larsson revs ned (?) av inhoppande hemmamålvakten Moa Edrud.

Mimmi Larsson och Stina Blackstenius hade några lägen i upptakten av andra halvlek, men hårt jobbande och försvarsstarka Växjö kändes spetsigare och skapade mer. Nellie Karlsson prickade ribban med ett skott från distans och till slut kom alltså segermålet.

En mycket blek insats av LFC, som inte förmådde få till mycket till spel och tryck framåt. Gott om heta målchanser var det ont om.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fotboll

LFC:s danska talang: "Jag vill bli bäst i världen"

Fotboll

"Världsklass på Stjärnorps anläggning"

Fotboll

Första målet för Blackstenius i nya klubben

Fotboll

Engelsk VM-guldmedaljör död

Fotboll

Sundhage: "Ett steg tillbaka för damfotbollen"

Visa fler