LHC-tränaren: "Är den stora besvikelsen"

När ska det lossna för Linköping HC? "I våra bästa stunder spelar vi jävligt bra hockey", säger LHC-tränaren Bert Robertsson.

Linköpings kommun 18 oktober 2019 14:00

Det var dagen efter ännu en jobbig förlust i SHL, Örebro kom till Saab arena och vände 0-2 till 5-2 efter några med LHC-ögon sett olyckliga minuter i den andra perioden.

– Vi har pratat jättemycket om engagemang och att ta starka beslut som är bra för laget. Sedan gör vi inte det vi har sagt, vi passar inte pucken i rätt läge och förhåller oss inte till de varianter vi har. När vi faller ifrån påverkar det oss för mycket, men även när vi leder matcher och spelar bra blir vi för påverkade. Det är en väldigt fin balansgång och vi har blivit hårt straffade, säger Bert Robertsson.

Trots att LHC stundtals spelar mycket bra hockey har poängen oftast uteblivit.

– Flera gånger har jag känt att "nu är vi på väg ur det här", men sedan har det inte blivit så. Vi står på tröskeln men har inte klivit över. Det är väl den stora besvikelsen så här långt. Ända sedan vi drog igång har vi jobbat med själva fundamentet i vårt spel, men vi är inte riktigt där ännu, säger Bert Robertsson.

Har det tagit längre tid än du trott?

– Ja, det måste jag säga. Och det faller på oss allihop, på både ledare och spelare. I våra bästa stunder spelar vi ju jävligt bra hockey, säger Bert Robertsson.

Unge forwarden Filip Karlsson utgick under matchen mot Örebro och missar lördagsdrabbningen mot Oskarshamn i Småland.

– Det är från dag till dag med Filip, men han spelar i alla fall inte mot Oskarshamn, säger Bert Robertsson.

Sebastian Karlsson kände sig krasslig under fredagen och är osäkert startande, sedan tidigare saknas Joe Whitney och Dan Pettersson på grund av skador.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Ishockey

LHC:s nya stjärna: "Jag har en väldigt bra känsla"

Ishockey

Junland: "Bert och jag kan säkert bli sura på varandra"

Linköping

Polisen om uppgifterna: Vi tar dem med oss

Ljungsbro

Beskedet: Då öppnas kanalen vid Ljungsbro igen

Linköping

Ung person på sparkcykel blev påkörd av bil

Visa fler