Gordon: "Känner mig som mig själv igen"

LHC:s Andrew Gordon täckte puckar, kämpade likt aldrig förr och hittade till nät i matchen mot Örebro. Men hans hårda slit räckte inte till och det blev en tung 2-5-förlust. ”Nästa gång hoppas jag det kommer räknas också”, säger han.

Linköpings kommun 17 oktober 2019 21:13

Linköping HC har inte börjat säsongen på bästa sätt och även Andrew Gordon har haft svårt att hitta till sitt rätta jag i spelet. Men nu har han börjat hitta tillbaka till sig själv på isen. 

– Jag känner mig som mig själv igen. Både under försäsongen och de första fem, sex, sju matcherna letade jag efter mig själv. Tränarna flyttade runt mig i femmorna och försökte hitta rätt positioner. Men nu känner jag att jag är i positioner för att få pucken och skydda pucken mer än vad jag gjorde i starten, förklarar Andrew Gordon.

När 33-åringen var som mest sökande efter sin identitet satte sig assisterande tränaren Daniel Eriksson ner med honom och visade videos där han var på en bra plats.

– Han visade mig alla mål jag gjort under de senaste två åren. Sedan sa han att jag skulle titta på var jag var i dessa videos och sedan ta mig dit nu. Under den kvällen mot Skellefteå gjorde jag också mål, trots att det blev bortdömt, och det fick mig att känna att jag faktiskt är bra på det här. Daniel hjälpte mig att minnas och att ta mig tillbaka till mina bra punkter, säger Gordon och fortsätter: 

– När du kollar på videos gör du det ofta för att rätta till misstag. Därför får du se dig själv göra fel saker väldigt mycket. Det är riktigt bra att se dig själv göra bra saker med för att komma ihåg känslan av att göra mål och när du gör bra saker. 

I 2-5-förlusten mot Örebro täckte han puckar, kämpade och slet både i offensiven och defensiven. Till en början lönade det sig då han tryckte in 1-0-ledningen i matchen. Men sedan föll allting. Trots ett bra jobb individuellt hittade laget en väg till att förlora – igen. 

– Vi hade flera möjligheter i power play att ta tillbaka energin, men vi fick det inte att fungera. Där måste spelare som jag steppa upp, säger Gordon. 

Ofta är det enskilda misstag som fäller avgörandet. Det känns som det är saker som du inte riktigt kan träna på som gör att ni släpper in mål. Hur går snacket om det? 

– Ofta är det inte bara en enskild persons misstag som gör att det blir mål. Två eller tre person är ofta ur position och hjälper inte sin medspelare tillräckligt, så det är en lagsak. Vi måste se till att spelarna som inte har pucken är i rätt position för att misstagen inte ska hända. I dag var det ofta små misstag som blev till större på grund av att andra spelare inte var redo att hjälpa till. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Ishockey

LHC:s nya stjärna: "Jag har en väldigt bra känsla"

Linköping

Polisen om uppgifterna: Vi tar dem med oss

Ljungsbro

Beskedet: Då öppnas kanalen vid Ljungsbro igen

Linköping

Ung person på sparkcykel blev påkörd av bil

Ishockey

LHC-stjärnan vägrar ge upp: "Vill verkligen tillbaka"

Visa fler