Avslaget när LFC föll i mittenmötet

Ostruktur i mittfältet, mycket jobb en och en samt ofokus i avsluten. Det var inte LFC:s dag i bortamötet med Piteå. Därmed blev det också en 0-1-förlust för Linköpingslaget.

Piteå kommun 22 september 2019 16:52

Tabellsexan mot tabellsjuan på samma poäng var det som ställde upp på LF Arena under söndagen framför 1 748 personer. Men publiken bjöds på en match som kändes lite mellanmjölk. 

Piteå började inledningen i det damallsvenska mötet med Linköping FC starkast. LFC hittade inte riktigt rätt i passningsspelet medan Piteå allt som oftast pressade fram misstagen från bortalaget. Samtidigt var det inledningsvis en del slarv från Linköping som gav hemmalaget flera farliga lägen. Emma Lennartsson styrde dock bra i försvaret och Emma Holmgren gjorde några vassa räddningar vilket gjorde att Linköping ändå höll tätt.

Det var annars ett avslaget spel från LFC sida den första halvleken igenom. Allt som oftast levererades det chansbollar utan någon adress från mittfältet och de hade det svårt med att bygga upp något strukturerat anfallsspel. Trots det var matchen ändå mållös i halvtidsvilan. 

Men i början av andra halvlek kom det första målet. Piteås målvakt Cajsa Andersson (tidigare i LFC) la en långboll mot Madelen Janogy som fick vända upp högt upp i banan och lägga ett skott mot bortre. Bollen satt fint bakom Emma Holmgren i LFC-målet och det var inte orättvist med 1-0 med tanke på hur matchbilden såg ut. 

LFC fortsatte försöka hitta kemi i anfallsspelet och några gånger tog de sig förbi Piteåförsvaret. Mimmi Larsson och Stina Blackstenius hade några fina löpningar som skapade läge och Lina Hurtig kom runt på kanten. Men den sista delen fanns inte där och allt som oftast fick de jobba ensamma istället för att komma samlat. 
 

I minut 88 lyfte Filippa Angeldahl en fin boll mot Stina Blackstenius som tog en fin löpning mot mål med bollen. Hon försökte lobba bollen över Andersson i Piteåmålet – men den kom utanför. Ett riktigt bra läge för LFC att sno till sig en poäng. Men kvitteringen kom aldrig. Istället blev laget nollat – igen. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa
Läs mer
Fotboll

Klart: Maif kan starta ettan 14 juni

Fotboll

Glädjebeskedet för östgötafotbollen

Fotboll

Glädjebeskedet för ÅFF: Frias från misstankarna

Fotboll

Klart med seriestart för City - frågetecken för ÅFF

Fotboll

Därför kan LFC vinna på försenade premiären

Visa fler