En person misstänkt – och kan stängas av

En person har identifierats och är avstängd i väntan på beslut efter LHC-fansens bengalbränning i Oskarshamn – och det kan bli fler.

Linköpings kommun 4 november 2019 16:56

Ni kanske minns vad som hände för några veckor sedan när SHL-matchen mellan Oskarshamn och Linköping HC försenades med en halvtimme sedan pyroteknik använts i LHC-klacken. Brandlarmet gick och hallen fick utrymmas. 

 

Två personer polisanmäldes för brott mot ordningslagen och parallellt startade klubben en utredning för att hitta de skyldiga. En person har nu identifierats, delgivits misstanke och är tills vidare avstängd i väntan på beslut. 

Enligt den SHL-manual som finns kan  typen av brott med pyroteknik inblandat leda till tillträdesförbud från alla elithockeyarenor i Sverige i upp till två år.

– Det är viktigt att systemet är så rättssäkert som möjligt. Den som riskerar att stängas av ska självklart ha tid och möjlighet att svara och även överklaga till SHL om så önskas. Men det är klart att vi inte går vidare om vi inte tror att det ska hålla, säger Pierre Petersson, som är säkerhetsansvarig i LHC.

Är personen som nu misstänks även polisanmäld?

– Ja.

LHC har noga studerat materialet och bilderna från övervakningskamerorna och kommer att fortsätta för att hitta fler inblandade.

– Det kan tillkomma fler som riskerar att stängas av. Jag hoppas på det. Vi har sett att det brinner på mer än en plats och vet därmed att fler personer är inblandade, säger Petersson.

 

Han understryker att klubben fortsatt ser mycket allvarligt på incidenten.

– Det är superviktigt att det blir konsekvenser av det. Pyroteknik som används inomhus innebär en stor risk på många sätt. Inte minst med en utrymning där det lätt kan uppstå panik och att folk blir skadade. De som får för sig att göra den här typen av tilltag tillhör inte våra vanliga supportrar och ska veta att man inte kan göra sådana saker utan att åka fast, säger Pierre Petersson.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
linköping hc
Ishockey

Agenten: "Fortfarande en möjlighet att han återkommer"

Ishockey

Så tänker LHC träna – efter coronakrisen

Ishockey

Dokument: Dubbel sorg – vi minns LHC:s SM-finaler

Ishockey

Storstjärnan är tillbaka i LHC

Krönika

LHC borde inte få några pengar därifrån

Visa fler
Läs mer!
Ishockey

Nu tvingas LHC stoppa populära traditionen

Östergötland

Trasig slussport stoppar trafiken i kanalen

Ishockey

Zabel dementerar att LHC-ikonen fått kontraktsförslag

Linköping

Polisen söker smitare efter prejningsolycka

Linköping

Mike Helber blir vd för Linköpingsföretag

Visa fler