LFC-ordföranden: ”Vi kommer aldrig säga…”

På väg mot sportsligt misslyckande – men det ska inte ytterligare försvåra Linköpings FC:s ekonomiska läge.

Linköpings kommun 16 september 2019 18:15

– Vi är absolut inte nöjda med var vi befinner oss i tabellen. Det är bara att konstatera att vi inte har presterat tillräckligt bra. Men de ekonomiska konsekvenserna blir inte så stora, säger ordföranden Paul Lindvall.

0–1-förlust i hemmamötet med Eskilstuna i fredags var en ny besvikelse för guldjagande LFC, som visat svag form på slutet och med fem omgångar kvar att spela är sexa i allsvenska tabellen. 

På samma poäng som åttan Örebro – och med åtta poäng upp till andraplacerade skrällaget Vittsjö.

 

För andra året i rad är det därmed nära ett misslyckande för klubben som tog SM-guld både 2016 och 2017. När det nu också krävs ett plusresultat på över en miljon kronor för 2019 innebär det ett än mer utsatt läge. Fast Paul Lindvall tror inte att de uteblivna sportsliga framgångarna ska påverka så mycket.

Han säger:

– För det första är det för tidigt att summera säsongen redan nu. Det är viktigt att vi ser till att få ordning på spel och prestationer under det som är kvar. Ser du rent ekonomiskt på det är det tydligt hur vi exempelvis har ökat publiksnittet rejält. Det är bra.

Hur påverkar resultatet satsningen inför nästa år?

– Det är klart att risken är stor att det inte blir Europaspel. Men inte i övrigt. Sen har vi inte heller lagt någon budget än.

Är det så enkelt att Linköpings FC inte längre är ett topplag?

– Målet är att ha ett lag för toppen och som har en möjlighet att slåss om guldet varje år. Där finns ingen tvekan. Vi kommer aldrig säga att vi siktar på en plats i mitten eller på att hänga kvar. Det är inte vi. Kapaciteten finns nu också, men det har varit alldeles för ojämnt.

 

LFC-basen hymlar inte om att det kommer att göras en ordentlig utvärdering efter säsongen. Vad har gått snett? Varför har det gått snett? Vad kan göras för att vända den negativa trenden? 

Det har varit gott om tränarbyten under de senaste åren och Olof Unogård har nu varit ansvarig i snart en och en halv säsong.

Vad gäller eventuella förändringar på ledarsidan säger Paul Lindvall:

– Det vi håller på med nu är att rekrytera en tränare till F19-laget. Där kör vi igång igen till nästa år. Sedan ska vi utvärdera hela säsongen. Med det här laget borde vi kunna få ut mer och då måste vi fråga oss vad som behöver förstärkas, förbättras och förändras.

Vad gäller försäljning av arenanamnet på Linköping arena är läget oförändrat.

– Jag hoppas och tror att vi har det på plats till nästa säsong, säger Paul Lindvall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Linköping

Man anhållen för mordförsök efter påkörning – greps i Örebro

Fotboll

IFK:s "superinhoppare": "Skönaste känslan man kan ha"

Linköping

Då kan man flyga från Linköpings flygplats

Linköping

Platsundersökningen av storbranden klar – svaret dröjer

Bilsport

Det mesta är sig likt i Formel 1 - men inte allt

Visa fler