Tävlingsledaren: "Det var riktigt starkt"

Svenska rekord, världsrekord och personliga rekord. När SM i longcycle avgjordes i Campushallen var det guldsmak i mun hos de flesta av deltagarna.

Linköpings kommun 7 september 2019 15:30

Longcycle är en gren i kettlebell där utövaren ska föra två kettlebells över huvudet så många gånger som möjligt i tio minuter. Nynäshamns Johanna Hultman slog världsrekord under lördagen då hon klara av att göra 146 lyft med 12-kilosvikterna i -73-kilosklassen. 

– Vi har svenska rekord som slogs av våra egna lyftare från Campushallen och Johannas världsrekord. Det var riktigt starkt, säger tävlingsledaren Mathilda Flood. 

Det var första gången SM arrangerades i Linköping och dagen flöt på utan några större hinder. Nu väntar istället en lite mindre tävling hos Campushallen i vinter.

– Jag tror vi ska försöka rulla på det här nu och arrangera en mindre tävling i höst eller vinter. Om man inte vill tävla på SM kan man få testa i en mindre lokal med en mindre publik och bara se hur det är, säger Flood och ler.

Vad är det som är charmen med sporten då? 

– Jag tycker det är den mentala utmaningen och att man kan övervinna sig själv. Man hittar nya saker i sitt huvud som tankar som man inte visste skulle komma upp. Sen blir man stark och får bra konditon av det som en bonus. 

Hur är det i Linköping. Ökar intresset för sporten? 

– Jag har inte stenkoll på hela Linköping men här på Campushallen ser vi att det växer och att folk tycker att det är roligt. 

Med tanke på att SM arrangerades i Campushallen är förhoppningen också att tävlingen kanske kunnat ge ett nytt ljus för sporten. 

– Förhoppningen är att intresset ökar på grund av det här, säger Flood och skrattar. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Östergötland

Ytterligare 23 personer smittade i länet

Ishockey

Drömstart på försäsongen för LHC: "Klar fördel"

Linghem

Oxe fastnade lera - drogs loss med hjälp av grävmaskin

Krönika

Libk ser mer spännande ut än på länge

Innebandy

Stjärnförvärvet efter förlusten: "Mycket nya saker"

Visa fler