Ny smäll mot huvudet stoppar LHC-veteranen

Hjärnskakningarna fortsätter att gäcka Linköping HC. Nu är landslagsveteranen Pernilla Winberg borta på obestämd tid.

Linköpings kommun 14 oktober 2019 17:14

Efter den oväntat svaga starten var fem poäng på den gångna helgens två matcher en välkommen framgång för topptippade LHC i SDHL-hockeyn. Men skadeläget är fortsatt bekymmersamt – och förvärrades ytterligare under Norrlandsturnén.

– På det sättet var det en riktigt tuff helg. Men jag är väldigt glad över prestationen med två bra matcher, säger Madeleine Östling, tränaren.

 

Utöver knäskadade Isabell Palm och Vilma Tanskanen, som för några veckor sedan drabbades av hjärnskakning och inte har spelat sedan dess, finns nu ytterligare ett antal spelare på frånvarolistan. Det mest anmärkningsvärda: även Pernilla Winberg har åkt på en ny smäll mot huvudet och tvingas till precis som under förra säsongen till vila.

– Vi tog det säkra före det osäkra och valde att låta Pernilla vila helt under helgen. Vi får se hur länge hon blir borta, säger Östling.

När hände det?

– I matchen mot Djurgården för en dryg vecka sedan. Hon har inte tränat sedan dess.

 

Mot Luleå (4–3 efter straffar) i lördags tvingades också lagkaptenen Ingrid Morset lämna isen och där är prognosen att hon åtminstone blir borta under de närmaste veckorna. Madeleine Östling vill inte säga exakt vad det rör sig om för skada, men bekräftar att det är en "överkroppsskada". Juniorforwarden Annie Sjöstrand fick chansen under helgen, men fick också kliva av mot Modo (4–2).

LHC är just nu sjua i SDHL-tabellen, med hela sexton (!) poäng upp till serieledande HV 71. Närmast väntar dubbla matcher i Stockholm till helgen: mot SDE och AIK. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
Läs mer
Ishockey

Positivt för Bäckman: "Går åt rätt håll, det gör det"

Ishockey

Han är klar för NHL – då gör LHC miljonklipp

Ishockey

Därför tänker LHC spela färre matcher i sommar

Ishockey

Ingen idé att vänta för länge med det, LHC

Ishockey

Förre LHC-aren om cancerbeskedet

Visa fler