Annons

Bjurfors tar din bostadsaffär till en ny nivå

Bjurfors mäklare räds inte för att kalla sig premium. "Att jobba som mäklare är det bästa som finns, säger Torbjörn Bentzer."

Native 16 april 2020 15:23
Detta är en annons som är köpt av ett företag.

De finns i stora delar av Sverige, och som ett av de äldsta och största privatägda mäklarföretagen är de en av de ledande aktörerna i flera storstadsregioner.  
– Vi vill att Bjurfors ska vara inroparen hit. Men vi här på Linköpingskontoret vill bygga varumärket på vårt sätt, säger Torbjörn Bentzer, fastighetsmäklare på Bjurfors i Linköping. 
 


Premium – ett ord som Bjurfors inte räds för att använda och tilldela sig själva. ”Ett steg upp” är ett manér som de själva använder och syftar på att Bjurfors mäklare vågar vara lite bättre. 

Vad gör er mer premium än andra mäklare? 
– Hela vår presentation. Vi har en fotograf som jobbar efter vårt manér, våra prospekt, visningar, våra mäklares bemötande, våra nyrenoverade kontorslokaler och resultatet av de försäljningarna vi tar oss an, säger Torbjörn och fortsätter:  

– Vi räds inte målet – att säljaren ska få maximalt betalt för sin bostad. Det är vårt uppdrag. Nästa gång är det köparen som säljer. Då vill den också få ut maximalt av sin bostadsaffär. 

I försäljningssammanhang brukar man prata om kunden i fokus, tänker ni alltså tvärtom? 
– Så skulle jag kanske inte uttrycka det. Viktigt att understryka är att vi gör det här efter konstens alla regler, utan dolda agendor eller taktiker för att maxa priset mot en speciell spekulant. Vi vill ha igång en budgivning med flera aktörer och till slut stå med två nöjda parter.

Är ni dyrare än andra mäklarbyråer eftersom ni själva utger er för att vara premium? 
– Många tror att vi är dyrare och blir förvånade när de får reda på att vi ligger på ett liknande arvode som genomsnittet hos våra konkurrenter. En klient sa till mig en gång: ”Det är inte i arvodet du tjänar dina pengar, utan i vilken slutsumma din mäklare lyckas få ut för din bostad.” 

Vad skulle du säga är tjusningen med ditt jobb? 
– Att jobba som mäklare är det bästa som finns, och jag vet att jag har hela kontoret med mig när jag säger så. Vi har väldigt kul här och det hoppas och tror vi smittar av sig på våra kunder. Det är väldigt lärorikt att vara mäklare, du lär dig hur din stad fungerar, hur samhället är uppbyggt och hur alla yrkesroller inom näringslivet samverkar. 

Bjurfors tre bästa tips

1. Stressa inte
– Bestäm dig för en mäklare i god tid. Vi gillar att jobba effektivt men att undvika stress.

2. Ha den ekonomiska biten färdig
– Kontakta objektets mäklaren och hör dig för om säljarens ambition. Har du tillräcklig höjd i ditt lånelöfte?

3. Putsa och feja
– Förr behövde vi sparka kalsonger och strumpor under sängen. Men säljare är mer medvetna idag. Huset ska vara som finast när det är dags för försäljning. 

Läs mer hos Bjurfors mäklare i Linköping! 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent på Corren. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.