Fortsatt frågetecken för LFC-stjärnan

Ett mål på de tre senaste seriematcherna och avsågade ifrån guldstriden. Då är det inte konstigt att offensiven och motivationen står i fokus för LFC.

Piteå kommun 22 september 2019 08:00

Olof Unogård, tränaren, säger:

– Motivationen är kanske det vi pratat mest om. Det gäller att hitta andra delar än tabelläget just nu och hittills tycker jag ändå att vi uppträtt fenomenalt bra.

På söndag väntar en tuff bortamatch mot Piteå, som är på samma poäng som LFC i mittenskiktet av tabellen.

– Vi ska göra allt vi kan för att klättra så högt upp som möjligt. Det är fortfarande viktiga matcher och vi kommer alltid att spela med det bästa laget vi kan.

 

Offensiven har gått i stå på slutet. Är de tre landslagsspelarna i anfallet fortfarande givna?

– Jag skulle inte säga att någon spelare är given. Sett till hur ofta vi har nått den sista tredjedelen efter VM så har vi fått ut för lite. Det finns alltid en konkurrenssituation där det kan bli aktuellt att testa något nytt.

Lina Hurtig missade veckans cupmatch (seger 1–0 mot IFK Kalmar) på grund av nackspärr – och är fortsatt ett frågetecken.

– Hon tränade inte under fredagen heller... men förhoppningen är ändå att hon ska kunna vara tillgänglig för spel, berättar Unogård.

 

En som däremot är tillbaka i träning är backstjärnan Nilla Fischer. Dock får comebacken, efter den olyckliga skadan på hälsenan, vänta ytterligare lite till.

– Nilla kanske är omkring 80% just nu. Så hon kommer inte spela mot Piteå. Däremot kan det bli aktuellt redan till nästa match mot Djurgården, på torsdag. Det är i alla fall inte helt uteslutet.

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Krönika

Framgångsreceptet: Lagmoral före stjärnglans

Fotboll

LFC-målskytten: "Det är otroligt. Jag är så exalterad"

Fotboll

Klart: Hallenius är officiellt presenterad av IFK

Fotboll

Höjdpunkter: FK Karlskrona - FC Linköping City

Fotboll

Proppen ur när City visade sin truppbredd

Visa fler