Nu är det klart med LHC:s backvärvning

Nu är det klart med LHC:s efterlängtade backvärvning. 29-åringen Sam Lofquist ansluter till klubben.

Linköpings kommun 20 oktober 2019 19:28

Förlust mot Oskarshamn i lördags och ned på jumboplats i SHL-tabellen. Men här kommer ett positivt besked för Linköping HC.

Sam Lofquist värvas in för resten av säsongen för att ersätta långtidsskadade Mattias Bäckman och tanken är att han ska ta en stor roll som en av lagets toppbackar.

– Jag är väldigt exalterad över att komma tillbaka till Sverige och jag ser fram emot att representera Linköping för resten av säsongen. Jag har pratat med Niklas Persson och jag tycker att Linköping kan erbjuda mig en bra roll och jag ser fram emot att komma igång och bidra till laget, säger han till klubbens webbplats.

Sporten har tidigare skrivit om svenskättade amerikanen och skrev så sent som i förra veckan om att det möjligen kunde vara ett namn för klubben.

Det kunde det.

 

Han har ett förflutet på svensk mark i Oskarshamn och Djurgården och har svarat för några starka säsonger efter det. I fjol blev det elva poäng på 18 matcher i KHL-klubben Kunlun Red Star (där även LHC:s Patrik Lundh spelade) och inför den här säsongen skrev han på ett tvåårskontrakt med Sibir Novosibirsk. Men där blev det snabb skilsmässa och sedan dess har han mestadels tränat hemma i Minnesota för att hitta en ny klubb.

Sedan han lämnade Sverige 2014 har han, mestadels med bra poängskörd, hunnit med att spela i Finland, AHL, NLA och KHL. 

LHC:s general manager Niklas Persson säger:

– Sam är en spelare som har kvaliteter som gör att han kan användas i alla spelformer. Han har också ett bra skott som vi hoppas kunna nyttja i offensiva situationer. Sam har stor erfarenhet av spel i Europa och har således en i sammanhanget kort anpassningsperiod.

Nyförvärvet ansluter till Linköping under veckan. När han kan göra debut, om det blir mot Färjestad på torsdag eller Växjö på lördag, är oklart.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Brokind

Bil körde in i mitträcke – föraren smet

Linköping

Minderårig bilist åkte på poliskontroll

Ishockey

Robertsson om nya finnarna: "Löser språkproblemet"

Linköping

Bil stod i lågor i centrala Linköping

Fotboll

Tinnerholm om att gå in i MLS-"bubblan"

Visa fler