Unogård: "Känns inte som vi är helt uddlösa"

Resultatet 0-1 mot Piteå betydde också den tredje damallsvenska 0-1-förlusten i rad för Linköping FC. "Vi har förbannat svårt för att göra mål", säger LFC:s tränare Olof Unogård.

Piteå kommun 22 september 2019 18:03

Uddamålsförlust efter uddamålsförlust efter uddamålsförlust. Tre matcher, tre insläppta mål och noll gjorda framåt. Det går onekligen trögt för Linköping FC när det gäller målskyttet och med namn som Stina Blackstenius, Mimmi Larsson och Lina Hurtig i anfallet är det konstigt att målen inte trillar in. 

– Det är klart att de själva och vi känner att med den kvalitén de besitter hade vi hoppats få ut mer av dem. Men samtidigt har Stina (Blackstenius) en bra möjlighet i dag och de kommer ändå till lägen. Det är bara att hoppas att det lossnar för dem snart, säger LFC:s tränare Olof Unogård med en liten suck. 

Även innermittfältet hade en tuff dag på jobbet mot Piteå då de hade det svårt för att bryta sig loss och spelfördela bollarna ordentligt. 

– Frida (Leonhardsen Maanum) och Filippa (Angeldahl) sattes verkligen på prov med Julia Karlernäs på Piteås mittfällt.
 De får verkligen kämpa och Piteå kämpar otroligt på mitten, säger Unogård. 

Men trots ännu en match utan några mål framåt var inte LFC-tränaren helt missnöjd med hur matchbilden såg ut. 

– Det känns inte som vi är helt uddlösa i dag. Vi har några chanser och någon hörna som är nära på att gå in. Det känns ändå som att vi skapar något. Även om Piteå har bra kontroll, framför allt i första halvlek, tycker jag inte att de skapar så klara målchanser. Vi försvarar vårt straffområde rätt bra. 

På grund av förlusten stannar LFC på sina 26 poäng i tabellen och ligger på en sjundeplats. Med fyra matcher kvar har LFC tekniskt sett fortfarande chans att ta en andra- eller tredjeplats beroende på hur de andra lagen i tabellen presterar. Dock känns det väldigt långt ifrån med tanke på hur spelet och resultaten sett ut den senaste tiden. 

– Det här var väl den absolut sista chansen för att ta en medaljplats. Nu är det bara att ta det match för match. Men jag tycker ändå tjejerna ska ha beröm för att det är en god stämning i gruppen trots resultaten. Det är en härlig och bra energi i laget och vi hoppas att vi får betalt för det snart. 

Men motivationen. Finns den fortfarande där? 

– Det måste jag ändå säga. Det är någon match man kunnat ifrågasatt om vi var motiverade nog eller slet tillräckligt hårt. Men i dag tycker jag att vi gör det. Vi får hoppas att spelarna vill fortsätta lägga ner det arbetet. Det finns inget annat, avslutar Unogård.  

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa
Läs mer
Fotboll

Klart: Citys spelprogram spikat - här är alla matcher

Sport

Eriksson om titeln i England: "En vemodig känsla"

Sport

Klart: Mjölbystjärnan engelsk mästare

Fotboll

Schemat klart – så spelar LFC i sommar och höst

Sport

Bryter kontraktet efter hustruns rasism

Visa fler