Är mittfältaren aktuell för LFC?

Hon missade avancemang med Hammarby – nu kan Astrid Larsson vara aktuell för Linköping FC.

Linköpings kommun 3 december 2019 16:20

Hammarby hade en tung avslutning i elitettan efter en i stort sett bra säsong. Med två matcher kvar hade "Bajen" avancemanget till allsvenskan i egna händer, men efter ett oavgjort resultat mot Brommapojkarna och förlust mot Uppsala i den sista omgången blir det fortsatt spel i andradivisionen säsongen 2020. 

Med i laget som föll på målsnöret fanns 20-åriga mittfältaren Astrid Larsson. Hon spelade 20 spelade matcher, där 15 var från start, och stod för nio mål. Hon har tillhört klubben sedan 2017, med en mellanlandning i Södersnäckornas BK i division 1 under åtta matcher 2018, och spelade också elva matcher i damallsvenskan när klubben var i högstadivisionen samma år. 

Under tisdagen sågs hon luncha tillsammans LFC-tränaren Olof Unogård – en tränare hon själv hade i just Hammarby. Frågan nu är om hon är aktuell för spel i Linköpingsklubben. 

– Hon har provtränat med oss i dag. Jag känner henne väl sedan tiden i Hammarby eftersom jag tog henne dit. Det var ett kärt återseende. Sen får vi se var det slutar, säger Unogård. 

Hur ser du på henne som spelare? 

– Hon var förtjänt av lite mer speltid på hösten med Hammarby än vad hon kanske fick. Men hon har haft besvär med en fotskada som hon är kvitt nu. Det känns som en jättespännande spelare. 

På vilken position ser du henne om hon är aktuell för LFC? 

– Vi ser henne först och främst som en forward, på en kant. En av hennes fördelar är att när jag hade henne i Hammarby spelade hon på alla positioner utom mittback. Men i första hand ser jag henne i en forwardsroll och i andra hand en mittfältsroll. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fotboll

Klart: förra Linköpingsprofilen flyttar till sommaren

Fotboll

Då spelas prestigederbyt mellan ÅFF och City

Fotboll

Linköpingstränarens nya uppdrag – klar för storklubben

Fotboll

Nu ska talangen från Norrköping slå igenom i Linköping

Linköping

Här är de hetaste förslagen i Linköping

Visa fler