Därför är det en värvning att gilla

20 mars 2020 13:07

Filip Berglund blev alltså första LHC-spelare in inför hösten och. . .ja, jag måste säga att jag gillar värvningen.

Backen har, efter en något svagare säsong i fjol, varit allt bättre och fått allt större förtroende i Skellefteå. Efter vad jag hör har defensiven skärpts och framåt är det starkt jobbat med 20 poäng gjorda. Ingen försvarare i LHC gjorde så många. Dessutom förhållandevis ung, garanterat utvecklingsbar och redan bekant med sättet som Bert Robertsson vill spela på.

Det underlättar så klart anpassningen och gör det lättare att hitta rätt i spelet.

Med Berglund in har LHC det rätt bra ställt med potentiella power play-backar med, utöver nyförvärvet, även Jonas Holös, Jonas Junland och Simon Lundmark i truppen. Det riktiga esset kan möjligen saknas, men där lär inte hända något mer om det inte visar sig att Gustav Forsling aviserar att han kan tänka sig att flytta hem.

Då är det så klart bara att slå till.

Snabbt.

Sam Lofquist?

Nja, har mycket svårt att se annat än att han gör ett nytt försök i KHL och man kan nog se det som att Berglund plockas in där i stället.

Jag kan tycka att Eddie Larsson fått oförtjänt mycket kritik under säsongen och som defensiv pjäs kommer han att saknas. Magkänslan är ändå att det inte blir någon värvning för att ersätta. Däremot skrivs det nytt kontrakt med Adam Ginning och så får han och Hampus Larsson ta ett större ansvar där.

Med tanke på behovet att förstärka och spetsa till det framåt känns det som rätt prioriterat av Niklas Persson & Co.

För topp sex kommer att krävas mer och en ökad satsning är ett måste för att inte nagga trovärdigheten ytterligare i kanten. Bredden finns där, men utan tillräcklig förmåga att få matcher att tippa över vinner du inte tillräckligt ofta.

Allra viktigast: målvakt, målskytt och toppcenter.

Det kommer att kosta, men måste få göra det.

De pusselbitarna återstår att lägga och jag räknar kallt med att det kommer att dröja innan de är på plats. Toppspelarna lär -- inte minst när hockeyvärlden ser ut som den gör i coronavirusets virvarr -- kommer troligen att vänta med att göra klart nya klubbar och är det något som LHC behöver nu så är det just toppspelare.

Enkelt uttryckt: räknar vi med att Olle Lycksell flyttar till Karlstad, och det kan vi nog göra, skulle det inte vara fel med tre spelare till de två första kedjorna för att komplettera Broc Little, Jaakko Rissanen och Andrew Gordon. Hör man Bert Robertsson tala om Joe Whitney är det lätt att tro att han blir kvar, men spelmässigt kan jag tycka att det bör satsas på ännu starkare namn för att verkligen tro på det så efterlängtade lyftet.

En sak till:

Läser att Filip Berglund har Manchester City som favoritlag.

Kollega Mildaeus får fortsättningsvis sköta alla kontakter med honom.

/ PB

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa