Very skön revansch för Adielsson?

V75 på Eskilstuna idag där kort upplopp gynnar ledarna. Mina spikar ser ut att få vinna från andra positioner och en av dem är inte ens favorit.

krönika2017-11-11 07:00

Det har inte varit enkelt att klura ut spikarna och låsen på dagens V75:a. Det bör tyda på hög utdelning men det handlar nog mest om att välja rätt för de flesta loppen känns aningen "skiktade". Jag lutar mig emot bästa hästen i den andra avdelningen och tar ställning i V75-4 där det annars hade blivit dyrt.

Ja, 11 Very Kronos (V75-2) har gjort bort sig då och då men är en oerhört fin häst som kan bli hur bra som helst. Bakspår är bara en fördel, vilket tränaren Svante Båth bekräftar, och då det i min bok bara är "galopp emot" bådar det gott. I Kriteriet valde Erik Adielsson hästen före en Coin Perdu, trots att den sistnämnda hade imponerat å det grövsta. En av kullens absolut bästa treåringar alltså och nu slipper han de värsta konkurrenterna. Det låter som att flera med framspår är sugna och får inte 5 Chianti eller 6 Neelix bestämma tempot fullständigt (men då agerar väl Adielsson från kön?) så lär de inte kunna stå emot favoriten. Jag tror på revansch efter galoppmisslyckandet i Kriteriet.

2 Dealwithakiss (V75-4) fick på sig en jänkarvagn för första gången senast och gav ett underbart intryck. Det blev plättlätt seger då med sparade krafter över linjen och Linda Sedström upp oroar inte då hon står sig bra i lärlingslopp som dagens. Jag tycker heller inte att motståndet skrämmer idag då loppets favorit, tillika troliga ledaren, 7 Travolta Treb hellre hade sett kort distans. I övrigt har motbuden svåra lägen och inte går de fortare än det 11-varv Dealwithakiss förväntas leverera till slut?

Jag har svårt att sära på de sex–sju hästar som sticker ut och därmed blir det spik. Spelvärda måstestreck i övriga lopp: 4 Charrua Forlan (V75-3, elva procent), 2 Doyoucashin (V75-5, elva) och 12 Erik Sting (V75-6, fem).

Slutligen några viktiga inputs inför stryktipset där tipparna har lutat sig på tok för mycket emot tre hemmafavoriter. Redan på veckans tipssida plockade jag bort Blackpool från systemen och det känns fortsatt motiverat. Mycket märkligt med laget som klar favorit då tongångarna är allt annat än positiva och spelet hackar.

Nu har dock tipparna överraskat med att även överstrecka Gillingham och Scunthorpe, och inte lite heller. Bara att tacka och ta emot då framförallt de förstnämnda är ett mycket begränsat bottenlag. Bury har den bättre truppen men har underpresterat. Managerbytet kan ge effekt och i så fall lär man inte åka ner. Bury lär inte förlora mer än varannan match, som tipsprocenten säger, och man slog ut ett namnkunnigt Stoke ur EFL Trophy i veckan. Detta trots ett rent reservlag på planen; hård konkurrens om platserna framöver och tacksamt som underdog. Scunthorpe kan tyckas väl fräckt att ta bort helt men över 60 procent är iskallt.

Helgens spel

Systemförslag (i rankingordning, reserver inom parentes):

V75-1: 6, 1 (12)

V75-2: 11 Very Kronos (6)

V75-3: 5, 4, 2, 8, 7, 9 (11)

V75-4: 2 Dealwithakiss (10)

V75-5: 2, 5, 10, 4, 12, 7, 1 (6)

V75-6: 5, 12, 2, 9 (1)

V75-7: 6, 1, 11 (3)

1008 rader = 504 kr

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om