Tranåsspelare lånas av IFK

IFK Motala inleder ett samarbete med grannklubben Tranås Bois i allsvenskan. Flera spelare från vardera lag kommer att kunna lånas in.

Nya lånespelare. Mittfältaren Max Golander och ytterhalven Isac Johansson från Tranås kan komma att få speltid hos IFK Motala i elitserien. Detta genom ett nytt samarbete mellan klubbarna.

Nya lånespelare. Mittfältaren Max Golander och ytterhalven Isac Johansson från Tranås kan komma att få speltid hos IFK Motala i elitserien. Detta genom ett nytt samarbete mellan klubbarna.

Foto: Jens Bollius

BANDY2018-06-20 18:58

I Östgöta medias livesändning från IFK:s klubblokal Röda nystanet på onsdagskvällen berättade IFK:s klubbchef Pär Beckne och Tranåsledaren Joakim Karlsson om planerna.

– Det här kommer att gynna båda på flera sätt, framhöll ledarna.

Tanken är att flera spelare från IFK Motala, som inte får så mycket speltid, ska kunna lånas in till Tranås lag. Vilka namn som blir aktuella där ska bestämmas i september.

Samtidigt har det nu bestämts att mittfältaren Max Golander, 20 år, och ytterhalven Isac Johansson, 19 år, kommer att vara tillgängliga för spel i elitserien med IFK. Om det passar för Tranås och IFK behöver spelare kan de lånas in på kort varsel. Duon kommer också då och då att vara med och träna med Motalalaget.

– Det här är en möjlighet att utvecklas och ta ytterligare steg framåt, säger Max Golander.

– Jättekul att man får chansen och har blivit sedd, tycker Isac Johansson som mött Motala i ungdomsbandyn och som sett lite av laget i elitserien.

– Motala är verkligen ett lag som jobbar tillsammans. Det är laget före jaget, beskriver Isac Johansson.

Samarbetet mellan Tranås och Motala handlar även om ett utbyte på flicksidan. IFK Motala kommer att ha ett lag i U17-allsvenskan i vinter och kan där låna in unga spelare från Tranås allsvenska damlag. Samtidigt kan det på sikt finnas chans för Motalatjejer att spela i allsvenskan med Tranås.

IFK ska i september spela World cup för flickor i Småland och får då förstärkning av Tranåsspelare, och Tranås kommer att bjuda in Motalaspelare till träningsläger.

En nyhet i IFK Motalas elitserielag är också den mentale coach, Per Gullbrand, som rekryterats av tränaren Mattias Sjöholm. Gullbrand kommer kontinuerligt att finnas med kring laget både på försäsongen och under seriespelet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om