Lagkaptenen Martin Thörnberg som har tre SM-guld på meritlistan med moderföreningen - menar också att årets upplaga är minst lika bra som tidigare mästarlag.

Vi gör som vi pratat om och står upp hela matchen. Kändes stabilt, så som det har sett ut hela säsongen, säger matchhjälten.
Vi har fyra enheter som kan bidra både bakåt och framåt. Tidigare år har vi varit mer beroende av enskilda spelare och formationer. Bredden är vår styrka nu.

HV71 imponerade också stort på måndagskvällen i Karlstad när laget vann med 3-1. Jönköpingslaget leder nu med 2-0 i matcher och har kopplat ett rejält grepp om kvartsfinalserien där det är först till fyra segrar som gäller.

Började illa

Det började dock olyckligt för HV71, då David Ullström dundrade rätt in i sargen med huvudet före. Centern fick utgå skadad och fördes till sjukhus med befarat armbrott.

Tråkigt för David, jag tycker verkligen att han var på gång. Men det är inget som stör oss som lag, säger Thörnberg.

Efter drygt halva första perioden presenterade sig Martin Thörnberg och gjorde matchens första mål. Detta efter ett mindre lyckat ingripande från Färjestads målvakt Stefan Stéen som var tillbaka mellan stolparna, då Lars Haugen fick spela den första kvartsfinalen efter att ha bänkats åtta matcher i sträck.

Det är ett skott som touchar backen och ställer målvakten lite, men det är ett bra skott, säger Thörnberg.

HV blev sedan det spelförande laget i andra perioden samtidigt som Färjestad tappade tempot. Men när drygt två minuter återstod av andra perioden styrde John Persson snyggt in ett skott från blå linje, i spel fem mot fyra. Fast glädjen blev kortvarig för Karlstadborna. Nästan omgående tog HV71 återigen ledningen när Ted Brithén tryckte in 2-1 i öppen bur efter en målvaktsretur.

Sju minuter in i den tredje perioden punkterade Martin Thörnberg matchen.

Ett enkelt powerplaymål, skott och styrning, så det var inga konstigheter, säger Martin Thörnberg och ler brett.

Inte så mycket koll

Någon koll på att du gjorde din 600:e match för HV71?

Nä, jag visste att var nära, men inte att det var just i dag.

På onsdag drabbar lagen samma igen, i Kinnarps Arena - och då är Färjestads poängkung och förstecenter Johan Ryno tillbaka efter sin avstängning.