Svensk strafftorsk mot Finland

Juniorkronornas andra match i World Junior Showcase i Kamloops gick tyngre än senast mot USA. I natt blev det förlust mot Finland för Lycksell, Ginning och resten av de blågula talangerna.

ARKIVBILD. Tomas Montén, förbundskapten för Sveriges J20-landslag.

ARKIVBILD. Tomas Montén, förbundskapten för Sveriges J20-landslag.

Foto: Ryan Remiorz

Ishockey2018-08-01 17:25

Trots att Juniorkronorna tog ledningen i både andra och tredje perioden lyckades man inte vinna. Matchen gick istället till straffar där fyra av svenskarna missade. LHC-talangen Olle Lycksell stod för ett av målen under matchen när han prickade in 2–1 målet för Sverige. Tyvärr gav alltså inte detta en seger utan slutresultatet skrevs till 3–4 efter straffar.

– Vi gör en betydligt sämre match än i går. Första två perioderna är inte bra från vår sida och Finland är klart bättre och hetare och det känns som att vårt spel blir hafsigt och slarvigt och vi får inte i gång något riktigt spel. I sista perioden var vi bra, bättre än Finland men det går till sudden och båda lagen har sina chanser att avgöra men det blir ett straffavgörande, säger förbundskapten och tidigare LHC-tränaren Tomas Montén till Hockeynews.se.

– Vi kommer att köra en lättare träning, vi har ändå varit i gång i fyra dagar i rad. Vi kommer åka ner och ha en liten dialog med spelarna och höra hur de känner sig och en del kommer köra is och andra kommer köra fys och rehab. Sedan spelar vi redan klockan 13.00 igen här på torsdag så det är nog en del som vi kliva ut på isen och åka av sig litegrann, säger Tomas Montén till Hockeynews.se.

Sverige–Finland 3–4 (1–1, 1–1, 1–1, 0–0, 0–1)

Första perioden:

0–1 (6.50) Erkka Seppälä (Anttoni Honka, Aleksi Klemetti), 1–1 (10.38) Jacob Olofsson (Lucas Elvenes, Adam Boqvist).

Andra perioden:

2–1 (7.09) Olle Lycksell (Simon Johansson, Samuel Ersson), 2–2 (13.44) Aarne Talvitie (Rasmus Kupari).

Tredje perioden:

3–2 (0.38) Filip Johansson (Jonatan Berggren, David Gustafsson), 3–3 (1.08) Linus Nyman (Janne Jokinen, Otto Latvala).

Straffar

Finland: Rasmus Kupari, Linus Nyman. Sverige: Emil Bemström.

Skott:

35–33 (10–13, 11–13, 10–4, 4–3).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!