Stor kostnad för ny is i Åtvid

Renovera den befintliga isanläggningen eller installera en helt ny. Det är frågan just nu för Åtvidabergs bandyklubb. "Jag tror och hoppas att vi har is till den 1 november", säger Jens Åkerlund i ÅBK:s styrelse.

Foto: Daniel Bennelid

BANDY2018-05-11 06:00

Klubbens isproblem var en tråkig följetong den gångna säsongen med en anläggning som brakade ihop och gjorde bandybanan ospelbar under stora delar av vintern. I april skedde en besiktning och ÅBK har nu två val. Antingen renoverar man den befintliga anläggningen, eller också så måste en helt ny installeras.

Jens Åkerlund säger:

– Om vi helrenoverar vår gamla så håller den i ungefär fem år till. En helt ny anläggning håller ungefär i 25 år med normalt underhåll. Just nu inväntar vi anbud från två firmor.

Skulle en helt ny isanläggning installeras pratar vi om en kostnad på många miljoner. För jämförelse så bytte Halmstad sin anläggning för en tid sedan till en kostnad på 10-11 miljoner kronor.

– Men jag tror att vår anläggning blir lite billigare, samt att vi planerar att spara ett antal miljoner med ideellt arbete, säger Jens Åkerlund.

Anbuden från två firmor väntas komma in under maj månad, efter det ska ÅBK presentera dessa för kommunen.

– Vi får se vad som händer sen, men det blir onekligen en hel del jobb med finaniseringen, säger Jens Åkerlund.

Någon större oro för att det inte ska finnas is på bandybanan kommande vinter känner han inte.

– Nej, det är 8-10 veckors leverans- och installationstid, båda firmorna vi har kontakt med säger att det går att lösa is till den 1 november, säger Jens Åkerlund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!