Smällen: Stjärnan skadad – missar match

Det som inte fick hända hände i GP–premiären. Danske stjärnan Nicki Pedersen kraschade och slog i sin redan skadade högerhand.

Nicki Pedersen missar även Västervik Speedways andra elitseriematch sedan han slagit i sin skadade högerhand igen.

Nicki Pedersen missar även Västervik Speedways andra elitseriematch sedan han slagit i sin skadade högerhand igen.

Foto: MIKAEL FRITZON / TT

Speedway2018-05-13 14:36

Skadan innebär att Pedersen missar Västervik Speedways bortamatch mot Masarna på tisdagen.

– Nej, han kör inte på tisdag, meddelar Västerviks lagledare Morgan Andersson.

– Hur länge han blir borta vet jag inte i dagsläget. Jag vet bara att han inte kan åka på tisdag.

Troligen kommer Västervik inte köra ridersreplacement för Pedersen, som man gjorde i premiären mot Indianerna.

– Det är tveksamt om vi kör riders. Det är skillnad att köra riders på hemmaplan och bortaplan. Det är ett bra läge att lufta truppen, berättar Morgan på söndagseftermiddagen.

Det blev en tuff premiär i årets GP-serie för Nicki Pedersen på lördagskvällen i Warszawa.

I sitt fjärde heat gick Nicki omkull av egen kraft och voltade rejält. Han landade på huvudet och sin tidigare skadade högerhand.

På grund av skadan valde Nicki att avstå sitt sista heat.

– Slutsatsen är att det måste tas nya röntgenbilder på måndag och sedan får vi se om det har blivit ytterligare några skador. Förhoppningen är att jag kan vara tillbaka till GP-tävlingen i Prag om 14 dagar, säger Nicki Pedersen till den danska nyhetsbyrån Ritzau.

– Huvudet är okej. Jag har halskragen och den räddade mig igen, så ingenting har hänt med nacken. Det är bara lite spänt i musklerna.

Pedersen fick bara ihop två poäng på de tre heat som han genomförde.

– Min bästa motor, som har varit galet bra i år, fungerade inte den här gången. Det var uppenbarligen något fel. Jag testade min andra cykel, men den fungerade inte heller. Då tog vi min tredje cykel och det gick ganska bra, men då kraschade jag, säger Nicki Pedersen till Ritzau.

Premiärtävlingen vanns av Tai Woffinden och tvåa kom Maciej Janowski. På tredje plats slutade Fredrik Lindgren, som vann grundtävlingen och toppar VM-tabellen efter första deltävlingen.

– Självklart när du är i en final så vill du alltid vinna, men jag är väldigt stolt över mig själv och hur jag genomförde tävlingen. Jag tog poäng i alla mina heat och är väldigt glad med starten på säsongen, säger Fredrik Lindgren i ett pressmeddelande från arrangören BSI.

Västerviks unge polack Bartosz Smektala var en av två banreserver. Han fick köra ett heat och slutade tvåa bakom Chris Holder, men före Fredrik Lindgren och Craig Cook.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!