Toppföraren fortsätter i Piraterna: "Dags för slutspel"

Piraterna fortsätter att bygga sin topp för nästa år. Nu är den största stjärnan i år klar för att köra även 2023. Piotr Pawlicki fortsätter i Motala.

Piotr Pawlicki, till vänster, förlänger med Daniel Davidssons lag 2023. En förare av toppklass som gör att Piraterna siktar mot slutspel nästa år.

Piotr Pawlicki, till vänster, förlänger med Daniel Davidssons lag 2023. En förare av toppklass som gör att Piraterna siktar mot slutspel nästa år.

Foto: Thomas Augustsson

Speedway2022-11-04 16:00

– Han trivs här och vi har bra planering. Det kanske blir någon match han står över, men annars är han med. Det är bra kommunikation med managern, säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson.

Piotr Pawlicki är omtyckt av Motalapubliken som inte minst minns hans insatser för tio år sedan när han som tonårig uppstickare var med och tog SM-guld 2011 och 2013 för Piraterna.

När han kom tillbaka i år så levererade han också. Piotr Pawlicki kom topp tre i snittligan i Bauhausligan och hade 2,113 utan bonus.

– Både utanför och på banan har han varit viktig. Han har vunnit många heat och avgjort matcher. En bra förare som det är en fjäder i hatten för oss att han vill åka här. Fansen gillar honom och det känns jättebra att han väljer att stanna. Det är lite prestige kring toppförarna. Det är dags för slutspel nu, vi är på rätt väg, nu är det fyra förare kvar att signa, säger Daniel Davidsson.

Kommer Piotr Pawlicki få högre lön nu?

– Det kan han få, men det beror på hur han kör. I år hade han fast lön, men nu ändrar vi till en stege.

Piotrs bror Przemyslaw Pawlicki, kan han bli aktuell?

– Ja, han har ju också anknytning till Motala och det är en av de vi pratar med.

Chris Holder som lämnar Indianerna?

– Nej, han är inte aktuell. Han kommer att åka för en annan svensk klubb, säger Daniel Davidsson.

Piraterna har tidigare gjort klart med Oskar Fajfer, Mathias Thörnblom och Vaclav Milik.

Enda förlusten hittills är dopningsavstängde Rasmus Broberg.

Karta: Dunteberget motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!