Efter kraschen i Motala – så är det med Fajfer

Nu har beskedet kommit om Piraternas skadade lagkapten Oskar Fajfer. Onsdagens läkarundersökning i Polen visar att inget är brutet i foten.

Oskar Fajfer, här på Piraternas träning tidigare i maj, kraschade in i sargen i sitt andra framträdande efter att han blivit påkörd av Dackarnas Filip Hjelmland. Nu står det klart att det inte är någon fraktur på foten.

Oskar Fajfer, här på Piraternas träning tidigare i maj, kraschade in i sargen i sitt andra framträdande efter att han blivit påkörd av Dackarnas Filip Hjelmland. Nu står det klart att det inte är någon fraktur på foten.

Foto: Jens Bollius

Speedway2023-05-31 19:10

Polska Stall Gorzow skriver på sociala medier: "Oskar Fajfer har gjort läkarundersökning, som lyckligtvis inte visade några frakturer. Oskar känner dock ständig smärta i vänster fot, därför började han rehabiliteringen idag, som syftar till att få honom tillbaka till sin fulla styrka. De närmaste dagarna ska avgöra om Oskar ska köra i matchen i Leszno. Håll tummarna".

Piraternas lagledare Daniel Davidsson säger att han kan bekräfta att det inte är något brutet på foten.

– Jag vet mer än så, men ingen fraktur är beskedet som ges. Det är ett bra besked, positivt. Det kunde varit ännu värre, säger Daniel Davidsson.

Det var i heat sex i förlustmatchen mot Dackarna som olyckan var framme. Dackarnas Filip Hjelmland fick ett kast i den andra kurvan och tacklade till Oskar Fajfer som i sin tur kraschade in i sargen. 

Fajfer hade rejält ont i vänsterfoten efter kraschen. Direkt efter att han kommit tillbaka till depån gav sig Fajfer och hans mekaniker iväg till Polen. 

Klart är, trots positivt besked, att Oskar Fajfer inte kör borta mot Västervik på tisdag för Piraterna.

– Vi får se i helgen hur det går, om han kör i Polen. Man han är inte aktuell för oss på tisdag i vilket fall. Bara hoppas nu att han inte blir borta länge, säger Daniel Davidsson.

På onsdagen visste Piratledaren ännu inget mer om varför Piotr Pawlicki inte kom till tisdagens match.

– Personliga skäl är ett vitt begrepp. Jag vill prata med honom eller managern innan jag säger något mer, säger Davidsson.

Karta: Dunteberget motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!