Repris för Peter och "Thaigern"

Peter Untersteiners stall har det väl förspänt idag. "Hattrick" på Åbys V75:a för ett år sedan – läge för repris nu!

Foto: Peter Jigerström

Spelkrönika2016-12-17 09:00

Åby står som värd för tävlingarna och förra vintern arrangerade banan två V75-omgångar under perioden med barfotaförbud. Utdelningarna skenade iväg till 14 miljoner respektive 10 miljoner (den första av dem var visserligen jackpotförstärkt). En favorit vann i vardera omgång och totalt var hela 4 av 14 vinnare inte ens bland de åtta mest spelade i respektive lopp! I den första av de nämnda omgångarna vann Peter Untersteiner tre av de sju V75-loppen och jag är inne på att det kan bli repris. Förutom barfotaförbudet vill jag påminna om Åbys open stretch; de två extraspåren på upploppet som gör att hästen bakom ledaren alltid får fritt fram.

6 Thaiger Exclusive (V75-2) var bra redan hos förre tränaren och då var det alltid skor runt om som gällde. Notera att han vann motsvarande V75-dag på Åby ifjol - innan han kom till Untersteiner. Galoppen senast var en tillfällighet och risken för repris ska vara liten. Det känns som 50-50 huruvida han får överta ledningen och skulle det bli så kan man nog gratulera till segern. Ett annat scenario är att han får trava utvändigt om 4 Young Farmer och den bör han i så fall slå men risken finns att 1 Master Crowe eller någon annan spurtar till vinst. Det kan strula för den sistnämnde från innerspåret och som nästan lika mycket streckad känns han spelmässigt sval.

"V75-4 är oerhört öppet och förlorar 7 Pense Kloster så är det vidöppet". Så resonerar många och de mindre systemen kommer att spika medan vissa större kommer att fylla på rejält. Bra då att jag har lokaliserat det värsta motbudet och kan lösa loppet på två streck. 7 Pense Kloster har, precis som insatsprocenten säger, V75-omgångens bästa chans. Hon visade senast att skorna inte ställer till problem. Motståndet var inte särskilt vasst då men det är det inte nu heller och hon kan vinna på flera olika sätt. Av övriga hävdar jag att 8 Önas Ida är bäst. 12 av karriärens 13 vinster har tagits med skor och voltstart är normalt inget som stör sexåringen.

Övriga Untersteiner-idéer: Stallet har hittat helt rätt med 1 Sadik America (V75-5). Efter att hästen kastrerades vann han tre raka lopp och senast var insatsen på V75 positiv. Det skulle överraska om det blir ledning men innerspår på Åby är som bekant inte tokigt oavsett. I mina ögon är motbuden få och det finns frågetecken för dessa. 11 Carabinieri (V75-6) har som vanligt haft otur i spårlottningen. Intrycket senast var dock fenomenalt och gentemot favoriten 2 Slide So Easy ska skotvånget vara ett klart plus. Flera tränare låter positiva och dessutom finns det ett koppel starka hästar i fältet; bra fart att vänta och Carabinieris slutvarv blir svårt att stå emot.

V75-förslag

(i rankingordning, reserver inom parentes):

V75-1: 10, 7, 6, 2, 9 (5)

V75-2: 6 Thaiger Exclusive (9)

V75-3: 2, 10 (3)

V75-4: 7, 8 (6)

V75-5: 1, 9, 2, 3 (6)

V75-6: 8, 10, 13 (2)

V75-7: 11, 2, 9, 1 (4)

1024 rader = 512 kr

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om