Piraterna siktar på guld

Piraterna går för guld. Igen. "Om vi får vara skadefria vore det ett misslyckande för mig om vi missar titeln", säger lagledaren Stefan Andersson Skill.

I år blir elitserien i speedway jämnare än någonsin. Det var lagledarna överens om på den sedvanliga pressträffen inför seriestart.

I år blir elitserien i speedway jämnare än någonsin. Det var lagledarna överens om på den sedvanliga pressträffen inför seriestart.

Foto: Thomas Augustsson

SPEEDWAY2017-04-26 16:12

Den sedvanliga upptaktsträffen inför säsongen var som den brukar vara. Fylld av floskler, fylld av tippande hit och dit och lagledare som framhöll sina egna lag som den bästa i serien.

I alla fall nästan alla.

– Om jag ska tro experter bakom tangentborden på olika forum så behöver vi inte ens vara med den här säsongen, vår sistaplats är redan inristad, sa Indianernas nye lagledare, Motalabon Peter Johansson.

Men alla andra lag ville till slutspel, gärna till final.

Som Piraterna.

– Vi vet att vi är lite svagare på de nedre platserna i laget, men det är som det är. Det är inte de killarna som ska vinna matcherna åt oss, men de kanske gör det, menar Stefan Andersson Skill.

Om man ska tro oddssättarna så kommer fem lag i första hand att slåss om titeln. Masarna är favoriter med 3,40 gånger pengarna. Vetlanda står i 4,50 och sen ger tre lag, Piraterna, Rospiggarna och Dackarna 5 gånger pengarna.

– Jag tycker nog att elitserien är mer oviss den här säsongen än på länge. Men vi ska vara med där uppe, helt klart.

Som alltid är skador en del av sporten och mot Piraterna kan det slå hårt.

– Om vi får en eller två skador på fel förare kanske det är tack och godnatt. Då blir det svårt. Men, som jag sa, om vi får hålla oss skadefria så vore det ett misslyckande om vi inte lyckas få till det, säger Andersson Skill.

Laget är i år byggt med fyra utländska toppförare som han tänker sätta hård press på. Laget kompletteras sen med tre förare, däribland två svenskar, som man inte förväntar sig lika mycket av.

– Min första tanke var inte att bygga laget på det här viset. Jag ville ha in en starkare svensk förare och försökte värva några stycken, men lyckades inte. Då fick lagbygget bli så här. Men jag är jättenöjd med laget, det ska bli kul att jobba med dem.

Ett av de lag som nämns i förhandssnacket, precis som inför varje säsong, är Elit Vetlanda. Fredrik Staaf är fortsatt lagledare och har i år fått till sig Motalakillen Jonas Davidsson som fick lämna Piraterna.

Fredrik Staaf:

– Jag har svårt att se någon förare i världen som åker fortare runt vår bana än vad Jonas Davidsson gör. Han känns ohyggligt fokuserad och organiserad den här säsongen.

Andersson Skill menar å sin sida att Jonas Davidsson aldrig var aktuell för en fortsättning i Piraterna.

– Han är en fantastisk speedwayförare när han vill köra speedway och Vetlanda kommer säkert få mycket nytta av honom. Men han kan också sänka ett lag med sin "ledsna-hund-stil" när han inte tagit några poäng.

Elitserien 2017

Oddsen

Masarna 3,40

Vetlanda 4,50

Rospiggarna 5,00

Piraterna 5,00

Dackarna 5,00

Lejonen 17,00

Smederna 17,00

Indianerna 50,00

Premiäromgången 9/5

Rospiggarna–Smederna

Piraterna–Dackarna

Lejonen–Masarna

Vetlanda–Indianerna

TV-matcher

9/5 Rospiggarna–Smederna, 16/5 Masarna–Vetlanda, 23/5 Dackarna–Masarna, 30/5 Indianerna–Lejonen, 6/6 Piraterna–Rospiggarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!