Middlesbrough snart i serieledning

Middlesbrough, som allt mer framstår som en favorit till seriesegern i Championship, blir en av veckans fem spikar.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

STRYKTIPS2015-10-15 11:10

Tolv rätt förra veckan då bara Israel svek. Ingen merit men fyndspikarna Gillingham och Peterborough gladde och den mer sansade spikade någon av storfavoriterna i stället.

Bra betalt på den raden men nu är det jackpot igen. Premier League och Championship är tillbaka och fyra av mina fem singelstreck hämtas från den förstnämnda ligan.

West Bromwich är ytterligare ett alternativ då man varit klart bättre än Sunderland och dessutom har hemmafördel. Krisande Sunderland har bytt manager efter den usla inledningen men spelarmaterialet känns för tunt.

Undantaget bland spikarna är Middlesbrough, som alltmer växer ut till den givna favoriten i Championship. Man har klasspelare på alla positioner och förlusten mot Reading borta senast var ingen skam. Jag håller Reading högt, det var spel på bortaplan och baklängesmålet efter 15(!) sekunder satte sin prägel på matchen. Helt annan uppgift nu och toppchans.

I match 12 rankar jag i grunden Cardiff klart högre än Preston men jag vill slå ett slag för hemmalaget inför helgens match. Senast gjorde man det trots förlust bra i det svåra bortamötet med Sheffield W. Cardiff hade däremot stor tur som fick poäng mot Brighton då laget stundtals var utspelat.

Calles kanoner

Chelsea är i gungning och har inget utrymme för att experimentera eller gå på halvfart. Aston Villa kämpar på i botten och ser väldigt begränsat ut. Mycket trolig etta.

Crystal P har jag lyft fram flera gånger under hösten och laget har levererat. West Ham har ungefär samma kapacitet men agerar ojämnt och får det svårt på Selhurst Park.

Manchester C har blandat rejält resultatmässigt. Offensiven håller toppklass medan stundtals darrigt försvarsspel ställer till det. Mot Bournemouth lär man ha bollen mycket och det är toppchans här hemma.

Southampton gör det strålande trots blytunga spelartapp de senaste åren och man bortaskrällde mot Chelsea efter en toppinsats. Leicester är ett annat utropstecken, som dock bör kamma noll mot många topplag framöver.

Middlesbrough ser strålande ut och har vunnit 4 av 5 hemmamatcher. 2,2 gjorda hemmamål per match är ett vasst snitt och även om Fulham kan blixtra till så duger man normalt inte.

Lilla systemet:
1. 1
2. 1
3. 1x2
4. 1
5. 1
6. 1
7. 1x
8. 1x
9. x2
10. 1
11. x2
12. 1x
13. 1

Bolagssystemet:
1. 1
2. 1
3. 1x2
4. 1
5. 1
6. 1x
7. 1x2
8. 1x2
9. 1x2
10. 1
11. x2
12. 1x
13. 1x

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om