Mejlet till medlemmarna vände allt

Ingen ordförande. Ingen kassör. Nedläggningshotet var överhängande, men efter Peter Lindbergs känslosamma mejl till föreningens medlemmar ser det positivt ut för Sturefors IF.

Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

FOTBOLL2016-12-16 14:20

– Jag är övertygad om att vi kommer lösa detta, säger tillförordnade ordföranden Peter Lindberg till Corren.

Sturefors har under hela hösten kämpat med att hitta folk som vill sitta i föreningens styrelse, men inte lyckats. Under tre informationsmöten dök sammanlagt en (!) person upp och årsmötet sköts upp från början av december till den 28:e för att lösa de mest akuta frågorna som ny ordförande och kassör. När det fortfarande inte skett något genombrott i frågan kände sig Peter Lindberg tvungen att skriva ett mejl som nådde medlemmarna under torsdagskvällen.

Lindberg skriver bland annat: ”Jag trodde aldrig att jag skulle bli tvingad att meddela våra medlemmar om att årsmötet för Sturefors IF 2016, med största sannolikhet kommer att bli föreningens sista och att en viktig och extremt tråkig punkt på dagordningen blir en formell nedläggning av föreningen.”

Brevet fick effekt, redan under kvällen kom ett antal mejl från folk som på ett eller annat sätt är villiga att ställa upp. Bland annat har två personer erbjudit sig att vara ordförande eller kassör.

– Jag såg ingen annan utväg än att göra det här utskicket, jag ville vara tydlig med vad som höll på att hända med föreningen, säger Peter Lindberg.

De drygt tio personerna som hörde av sig är kallade till ett möte på söndag. Efter det hoppas Peter Lindberg att hotet om nedläggning är undanröjt.

– Vi ska ta hjälp av Sisu och Östergötlands fotbollförbund för att få en stabilare grund att stå på. Så här positivt har det inte sett ut på länge, säger Peter Lindberg.

Peter Lindbergs brev

Kallelse till årsmöte i Sturefors IF, onsdagen den 28/12-16, klockan 19:00 i klubblokalen.

Jag trodde aldrig att jag skulle bli tvingad att meddela våra medlemmar om att årsmötet för Sturefors IF 2016, med största sannolikhet kommer att bli föreningens sista och att en viktig och extremt tråkig punkt på dagordningen blir en formell nedläggning av föreningen.

Idrottsplatsen stängs och skötseln återgår till Linköpings kommun.

Exakt hur detta ska gå till vet jag inte i dagsläget, men att inga av våra lag som finns idag kommer att spela i Sturefors IF, i våra röda tröjor och på en av Östergötlands vackraste idrottsplats, är helt säkert. Vi är några som har jobbat intensivt i 2 månader, för att hitta representanter till styrelsen. Vi har haft 3 möten där vi bjudit in intresserade och totalt har 1!!! person dykt upp på ett av mötena. Att intresset för föreningen skulle vara så dåligt har jag svårt att tro, men efter en tid med totalt ointresse får jag nog ändra uppfattning.

Vad skulle en nedläggning av Sturefors IF innebära?

Uppsägning av personal.

En massa ungdomar som ska hitta andra föreningar att spela fotboll i.

Ingen fotboll på idrottsplatsen.

Risk för skadegörelse och festande nere på idrottsplatsen.

Utebliven skötsel av badet.

Troligen ingen badkiosk.

Inga arrangemang som Valborg, Midsommar, Fotbollens dag på idrottsplatsen.

Ingen jordförsäljning i Sturefors.

Ett mindre attraktivt samhälle utan en stor och stark fotbollsförening.

Utebliven fullstor sporthall.

Ett ökat skjutsande för alla föräldrar, då barnen vill spela fotboll i någon annan förening.

SISTA CHANSEN!

Jag vädjar till Er som vill fortsätta bedriva verksamhet i Sturefors IF's regi, att meddela mig eller någon annan i styrelsen snarast, om Du kan tänka dig att bli vald till Ordförande eller kassör (de övriga ledamöter som saknats har vi fått förslag på namn från några av lagen).

Kan vi tillsammans hitta en ordförande och en kassör, så slipper vi lägga ned föreningen och årsmötet kan bli starten på något nytt!

Peter Lindberg, tf ordförande

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!