Mantorp har fått igång maskineriet

Mantorps IF HF har fått igång maskineriet på allvar. Efter en svag första halvlek vände man och vann hemma mot Sollentuna HK, vilket var lagets femte raka seger.

Niklas Johansson gjorde två mål i segern mot Sollentuna.

Niklas Johansson gjorde två mål i segern mot Sollentuna.

Foto: Peter Jigerström

Handboll2016-11-13 18:33

Hade man varit en fluga på väggen i Mantorps omklädningsrum i halvtid hade man däremot fått se en missnöjd tränare i Johnny Johansson. Vid det läget låg hemmalaget under med 15–18 och hade mycket att förbättra.

– Vi var lite för bekväma, lämnade över ansvaret till någon annan. Vi var inte med riktigt under första halvlek, säger Johansson.

– Samtidigt visste vi att det var lång tid kvar. Vi gjorde några taktiska ändringar och det blev genast bättre.

Det var en andra halvlek där Mantorp visade upp det bästa av sitt register. Bara tio insläppta mål bäddade för att laget kunde vända och till slut vinna med 32–28 i Klämmetorpshallen. En viktig del i det var också att målskyttet lossnade ordentligt, och i Mantorps snabba omställningar fick publiken se imponerande utdelning.

– Klart att jag är nöjd med att vi vinner och att vi vänder underläge. Vi har tränat tungt ett par veckor, så vi visste att starten på matchen kunde bli jobbig, säger Johnny Johansson.

En titt i tabellen visaar nu att Mantorp, efter sin femte raka seger, ligger trea.

Precis över kvalstrecket.

– Vi är med och utmanar. Vi smyger lite där bakom, exakt där vi vill vara, säger Johansson, som lyfter fram Ivar Pålssons och Kim Petterssons spel mot Sollentuna.

Nästa match för Mantorps del är mot IK Bolton, nästjumbon i Division 1 Norra.

Bästa målskyttar, Mantorp: Ivar Pålsson 6, Jakob Nilsson 6, Jacob Holmberg 5, Daniel Blomqvist 5.

Publik: 123.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om