Målet grämde Derbykeepern

Elias Filipsson nosade på den perfekta Annandagen. "Tråkigt mål att släppa in", säger Derbymålvakten efter klara 5–1 (4–0) mot Borgia.

Trångt på botbänken. Derby hade tre man utvisade samidigt i första halvlek.

Trångt på botbänken. Derby hade tre man utvisade samidigt i första halvlek.

Foto: Christer Gustafson

BANDY2017-12-26 18:05

Det räckte med 45 bra minuter på Himmelstalunds vattniga is. Derby var bättre, tyngre och effektivare när de stack iväg till 4–0 och avgjorde derbyt på 28 minuter.

Borgia som kom från hemska 1–18 (!) mot Finspång tjurade ihop och det var rejält grinigt ett tag i den första halvleken.

Derby hade tre man utvisade under en period men Borgia misslyckades med att ta sig in i målprotokollet och matchen.

Elias Filipsson hade en behaglig förmiddag i målet och det kändes som han skulle stänga igen helt. Patric Geiborgs reducering med kvarten kvar spräckte nollan.

– Jag är inte nöjd med att de får bollen i situationen innan. Det är ett tråkigt mål, säger Derbymålvakten som fick se sitt lag sjunka tillbaka efter paus.

Det handlade om att bevaka och spela av snarare än att ösa på för ytterligare mål.

– Övertygande seger, ja men det var inget skönspel i andra. Vi spelar inte bra då men det viktigaste var att vi vinner, säger tränaren Dennis Gustavsson.

Du var aldrig nervös?

– Nej, det kändes som vi var snäppet bättre på alla positioner.

Det var rätt heta känslor i första?

– Det är ju derby. Sen tror jag att Borgia ville få matchen åt det hållet. Att det skulle bli kamp. Vi pratade om det innan. Det hör till.

Med segern fortsätter Derby att nosa Finspång och Katrineholm (5–5-kryssade under Annandagen). Med en match mindre spelad skiljer det fem respektive sju poäng till topplagen.

– Det är oss det kommer att stå emellan, tror Elias Filipsson. Vi vill högre upp och inte vara något mittenlag.

Skäret före. Derby hade kontroll hela vägen.
Skäret före. Derby hade kontroll hela vägen.
Matchfakta: BK Borgia–Derby Linköping 1–5 (0–4)

Målen: 0–1 (9) Henrik Solie, 0–2 (14) Jaakko Niemi, 0–3 (19) Jaakko Niemi, 0–4 (28), Filip Hallmén, 1–4 (74) Patric Geiborg, 1–5 (79), Jakob Botvidsson. Publik: 210.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om