Storseger för IFK Motala

Fem matcher i division 4 ikväll – så här gick det.

FOTBOLL2015-08-03 22:51

Maik–Mjölby Sö 4–0

Mål: Jacob Samuelsson 2, Martin Roos, Joakim Lindh.

Solklar seger för serieledaren som därmed fick bästa tänkbara start på höstsäsongen. Södra, som återfinns betydligt längre ned i tabellen, hade svårt att överhuvudtaget skapa något konstruktivt och skillnaden var som väntat tydlig på Hellgrenshagen.

– Vi gjorde det bra. Nu har vi MAI och LSW närmast och det lär bli betydligt tuffare, sa Kent Pettersson, Maiktränaren.

Det var ett måls ledning i paus, men tvåan och trean kom ganska tidigt i andra halvlek och i fortsättningen kunde hemmalaget ta det lugnt och rulla runt.

– Det känns som vi tränat rätt bra i sommar och jag hoppas att vi får nytta av det nu, sa Pettersson.

Boren–Rimforsa 5–1

Mål, Boren: Jonas Rosenqvist, Adnan Zekic, Khaled Qasem, Viktor Forssell, Isak Nelson. Rimforsa: Daniel Borgny.

Det var en svängig match där Boren började klart bäst med två snabba mål i början av första halvlek innan Rimforsa kom tillbaka och började spela bättre med reducering som följd. Rimforsa fortsatte att trycka på efter paus, men efter en dryg kvart kunde Boren utöka sin ledning efter nickmål av Jonas Rosenquist. Efter det kontrollerade Boren matchen och Rimforsa tappade sitt spel.

Khaled Qasem, nyss fyllda 15 år, fick göra mål i sin debut för Boren när han satte avslutande 5–1.

– Det är en väldigt stor talang och en väldigt duktig fotbollspelare, säger Borens tränare Andreas Johansson.

Tannefors–Grebo 2–4

Mål, Tannefors: Gustav Bye, Max Verlage. Grebo: Viktor Gustavsson 2, Felix Ahlström, Adrian Clintholt

Mycket viktig seger i bottenstriden för Grebo, som därmed tog chansen att lyfta något i tabellen. Det var lika på ett efter 45 minuter, men med två mål strax efter kopplade gästerna greppet och kunde sedan i större utsträckning ägna sig åt att ligga rätt i positionerna.

– Vi hade problem med deras vänstersida i första halvlek, men fick bättre ordning på det sen. Problemet under våren var att vi inte orkade på grund av för dålig träningsnärvaro, men förhoppningsvis blir det bättring nu, sa Urban Kjellberg, Grebotränaren, och gav extra plus till alltid hårt jobbande forwarden Joacim Nygren.

IFK Motala–Mj Turabdin 8–0

Mål: Alexander Magnusson Glaad 2, Krister Johansson 2, Tomas Johansson 2, Anton Idmar och Max Myrhede.

I en dryg halvtimme stod matchen och vägde, sen gjorde Krister Johansson 1–0 för hemmalaget. Och när både 2–0 och 3–0 kom strax före paus var matchen avgjord.

– I andra var det inget snack, då var det klasskillnad. Turabdin orkade inte, sa IFK:s tränare Pedro Gustafsson, vars lag har fått rejäl fart under fötterna på sistone och kan blicka uppåt i tabellen.

– Skönt att vi har fått lite luft till lagen längre ner. Dessutom spelar vi en jättebra fotboll just nu, säger Gustafsson, som närmast ser fram emot derbyt mot LSW på fredag.

Kurdiska–Kisa 1–5

Mål, Kurdiska: Younis Quaderi. Kisa: Lukas Lindberg, Rasmus Bexell, Robin Turesson, Christian Simonsson och Martin Höglind

Kisa BK tog en stabil seger när laget ställdes mot Kurdiska på måndagen. Slutsiffrorna skrevs till 5–1 och fem olika målskyttar noterades i målprotokollet för Kisas del.

– Jag är nöjd med insatsen, det var ingen större kvalité på matchen men en god start på höstsäsongen och jag är övertygad om att motståndet kommer bli bättre i nästa omgång då vi möter Mjölby Turabdin, säger Kisa BK:s tränare Jimmy Bexell.

– Jag är övertygad om att vi kommer höja nivån ett snäpp, men laget gör vad som krävs i kvällens match.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!