Grebo närmar sig serietoppen

Grebo tog chansen att närma sig IFK Motala – och kan snart vara i serieledning.

fotboll2016-06-09 21:59

– Jättekul. Vi har inget uttalat mål att vi ska vinna division 4, men vi har en trupp som kan göra det, sa Anders Herge, tränaren, efter 5–1-segern i bortamötet med Liu.

Samtidigt tappade serieledande IFK Motala poäng i bortamötet med Rimforsa (3–3), vilket gör att ännu obesegrade Grebo, med flera spelare med meriter från ÅFF, bara är två poäng efter – och med en match mindre spelad. Mot Liu var det mållöst i paus, det var underläge strax efter, men efter den snabba kvitteringen var det inget snack. Joakim Nygren gjorde ett mycket piggt inhopp i anfallet och blev tvåmålsskytt. Övriga mål gjordes av Viktor Sander, Emil Herge och Viktor Gustavsson.

– Vi mal på, är tunga att möta och gör många mål. Det är överhuvudtaget ett skönt drag i hela föreningen och vi har tre seniorlag i gång, sa Anders Herge.

Noterbart i övrigt:

Mjölby AI och Studentera hade chansen att närma sig toppen. Men efter mål av Örjan Birgersson respektive Andreas Dahl blev det 1–1 så ingen lyckades.

Nykomlingen Wreta Kloster har haft det tufft – så gissa om 2–1 mot Mjölby Turabdin var viktigt.

Alexander Magnusson-Glaad kvitterade i andra halvlek och räddade 3–3 för IFK Motala mot Rimforsa.

– Bedrövlig insats, sa Peter Karlsson, tränaren, till MVT.

Klasskillnad när LSW utklassade jumbon Linghem med 5–0.