Linköpings damer till eliten

Två slag efter inför sista dagens division 1-spel. Då visade Linköpings GK:s damlag klass, vann till slut med 13 slag och spelar nästa år i Elitserien.

Foto: Simon Petersson

Golf2014-07-19 16:16

– En lättnad. Jättekul att vi kunde spela så bra nu när det gällde, säger Malin Senneryd efter segern.

Solen stekte och vindens totala stillhet drog upp temperaturen upp mot 30 grader under lördagens avslutningsvarv på Linköpings GK. Hemmaspelarna hade två slag upp till ledande Hook inför sista rundans singelspel. Men då den småländska huvudkonkurrenten var allt för ojämn fortsatte Linköpingsspelarna med det som tagit dem till toppen tidigare i veckan ­– jämnheten. Samtliga fyra spelare var bland de elva bästa. Allra bäst var Senneryd med 70 slag.

– Det funkade jättebra, bättre än på länge. Jag slog rakt och träffade många greener. Det kändes inte som alla puttar rullade i men jag tänkte att om jag fortsätter så kommer de snart, och det tycker jag att de gjorde.

Men det var en laginsats som låg bakom den något överraskande segern. Bland annat under torsdagens singelspel då samtliga fyra hade 74 slag med endast två spelare framför sig.

– Vi har haft så himla roligt hela veckan och alla spelar verkligen för varandra. Det tror jag vi har vunnit mycket på. Sedan är vi så jämna, många lag har haft någon riktigt duktig som går många under par och sedan någon som går på 80. Men vi spelar så jämnt allihopa, säger Senneryd.

Att få ihop lagsammanhållning i en individuell sport som golf kan vara svårt, samtidigt om det lyckas, något som ökar nivån på varje spelare. Christine Danielsson, 16, är född och uppvuxen i Frankrike, men har en pappa från Linköping. Nu var det första gången hon deltog för klubben i seriespel. Och även hon kom in i lagkänslan snabbt.

– Det känns jättebra, jag hade aldrig tänkt att det kunde gå så bra. Alla i laget har varit jättetrevliga mot mig och allt har funkat bra, säger Danielsson som i år har tagit brons med Sverige i både EM och VM.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om