Linköping har kniven mot strupen

Slutspelshoppet lever än. Men då måste laget vinna – och ha tur med övriga resultat. Käftsmällen i Karlstad hade Linköpings innebandydamer nog gärna varit utan.

Foto: Johnny Gustavsson

Sport2017-03-10 21:27

Innebandy

– Det var inte helt vackert, men det är sånt som händer, säger tränaren Samuel Rosenkvist efter 2–7 i bortamötet mot Karlstad.

Han låter ändå inte helt nedslagen av förlusten. Kanske av anledningen att Libk-damerna redan i förra omgången klarade målsättningen – säkrat SSL-kontrakt – och nu egentligen bara kan överträffa det. Inför matchen mot Karlstad sneglade laget upp mot den där åttonde och sista slutspelsplatsen, fem poäng upp. Då var det tre omgångar kvar. Nu är det bara två. Poängdifferensen kvarstår samtidigt som Libk har IBK Dalen (på samma poäng) och nästjumbon Tyresö Trollbäcken kvar.

– Det är klart vi hoppades kunna vinna den här matchen och kanske ha allt i egna händer. Men samtidigt, spelar vi som vi gjorde idag har vi inget i slutspelet att göra, säger Rosenkvist.

Linköpingsdamerna fick en tuff start i matchen mot Karlstad. Hemmalaget satte tonen direkt när Jessika Eriksson spräckte Matilda Östlund-Viséns målnolla redan efter knappt fem minuters spel. Trots ett skottmässigt övertag lyckades inte Libk kvittera innan pausvilan. Däremot dröjde det inte länge i andra perioden förrän Anna Wiman satte dit 1–1.

Men säg den lycka som varar. Bara ett par minuter senare var det 2–1 till Karlstad – och ytterligare ett par minuter därefter, 3–1.

I tredje perioden hann det rinna iväg till 7–1 innan Julia Sidklev Persson snyggade till siffrorna någon med bara två sekunder kvar att spela.

– Själva spelet var jämnt, men vi fick inte in bollen och bjöd på mål där vi skänkte bort bollen i mittzonen. Det var inte våran match, säger Rosenkvist.

Men hoppet om slutspel lever alltjämnt. I alla fall en match till.

– Kul att spela match redan på söndag (mot Dalen) för att ha en chans att kunna revanschera sig från den här matchen, säger Samuel Rosenkvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!